Anasayfa , Haberler , Halkın Günlüğü gazetesi: Devrimci basın susmayacak

Halkın Günlüğü gazetesi: Devrimci basın susmayacak

Türkiye|22.11.2017|Gözaltındaki eski yazı işleri müdürü Kaya hakkında açıklama yapan Halkın Günlüğü gazetesi, “Dün olduğu gibi bugün de haklılığımızdan ve meşruluğumuzdan aldığımız güçle işçi sınıfı ve ezilenlerin sesini haykırmaya devam edeceğiz” dedi.

Halkın Günlüğü, gazetenin eski yazı işleri müdürü Serdar Kaya’nın gözaltına alınmasına ilişkin yaptığı açıklamada, basın emekçilerinin derhal serbest bırakılmasını istedi.

Erdoğan/AKP iktidarının yürüttüğü kirli politikalar sonucunda yaşadığı krizi aşamadığı, Kürdistan başta olmak üzere devrimci sosyalist özneleri hedef aldığı belirtilen açıklamada, bu süreçte halkın haber alma hakkını savunan devrimci basın emekçilerinin de ağır soruşturma ve baskılarla yüzyüze kaldığı vurgulandı.

Halkın Günlüğü gazetesinin de bu baskılardan ziyadesiyle payını aldığı kaydedilen açıklamada, “Birçok yazı işleri müdürü hakkında dava açılmış ve onlarca yılı kapsayan cezalar verilmiştir. Bunlarda biri de Serdar Kaya yoldaşımızdır. Serdar Kaya hakkında onlarca dava açılmış, bu davaların bir kısmı ceza ile sonuçlanmıştır. 18 Kasım’da Edirne’de gözaltına alınan Serdar Kaya yoldaşımız hakkındaki tutuklama kararının vicahiye çevrilmesi gerekirken yoldaşımız hukuksuz bir biçimde hala Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulmaktadır. Devrimci basın, halka gerçekleri anlatmaya devam edecektir. Devletin yalanları, halk üzerindeki baskılarına karşı devrimci basın susmayacaktır. Halkın Günlüğü olarak dün olduğu gibi bugün de haklılığımızdan ve meşruluğumuzdan aldığımız güçle işçi sınıfı ve ezilenlerin sesini haykırmaya devam edeceğiz” denildi.

Devrimci basın emekçileri ve gazetecilerin mesleki sorumluluklarından dolayı yargılanamayacağını kaydeden Halkın Günlüğü, “Devrimci basın emekçileri ve diğer gazeteciler serbest bırakılmalıdır” dedi. (Halkın günlüğü)