Home , Avrupa , Halk Savaşçıları Mulhouse’da Anıldı

Halk Savaşçıları Mulhouse’da Anıldı

IMG_376021-22 Ekim tarihlerinde, Dersim’in Ovacık ilçesi Mercan Şahverdi mezrasında ölümsüzler kervanına katılan TKP/ML TİKKO savaşçıları Cengiz İçli, Hakan Çakır ve Özgüç Yalçın, Fransa’nın Mulhouse kentinde anıldı.

1 Kasım Pazar günü Partizan tarafından örgütlenen anma saat 13’te başladı. „Yaşasın Halk Savaşı! Cengiz – Hakan – Özgüç Yoldaşlar Ölümsüzdür“ pankartı ve halk savaşçılarının fotoğraflarıyla donatılan anma etkinliğine; TKP/ML TİKKO savaşçıları ve son süreçte şehit düşen Baran Dersim ve 3 YJA-STAR gerillaları şahsında tüm devrim ve komünizm şehitleri için yapılan saygı duruşuyla başlandı. Saygı duruşu kitlenin „Gerillalar Ölmez, Yaşasın Halk Savaşı!“ sloganıyla selamlandı.

Saygı duruşunun ardından 3 halk savaşçısının görüntülerinden oluşan sinevizyon gösterildi. Sinevizyon sonunda „Umut Dağlarda, Partizanlarda!“ sloganı atıldı. Sinevizyonun ardından TKP/ML MK’nin „Şahverdi Şehitlerinin Safları Parti, Çağrıları Savaş, Sevdaları Devrimdir“ başlıklı açıklaması okundu. Açıklamanın ardından kitle tarafından „Yaşasın Partimiz TKP/ML, Kızıl Ordu TİKKO, TMLGB“ sloganı atıldı.IMG_3761

MKP adına bir konuşmanın da gerçekleştirildiği etkinlik, şiir ve hep birlikte söylenen marşlar ve ezgilerle sonlandırıldı. Son söz olarak Partizan adına bir temsilci anmaya katılanlara bir kez daha teşekkür ederek „And olsun ki adlarını, şan olsun ki andlarını yaşatacağız“ dedikten sonra etkinlik sonlandırıldı.