Home , Haberler , Güvercintepe'deki yıkıma karşı direniş

Güvercintepe'deki yıkıma karşı direniş

guvercintepeyikimİSTANBUL | 24 – 05 – 2009 | İstanbul Küçükçekmecedeki Güvercintepe mahallesine polisin yıkım ekipleriyle girmesi üzerine, mahalle sakinleri ile polis arasında çatışma çıktı. Evlerinin yıkılmasına karşı direniş gösteren sakinler  kurdukları barikatın arkasından taşlar atarken, polis panzerler, gaz bombaları ve coplarla saldırdı. Çok sayıda yaralı ve gözaltının olduğu çatışmalarda, Partizan’ın da bulunduğu bildirildi.

Elektronik posta yoluyla gelen açıklamada medya’ya yansımayan sayıda yaralının ve gözaltılarının olduğu belirtildi. Bu saldırıların bilinçli bir devlet politikası olduğu söylenen açıklamada ‚Açıkca bunun bilinçli bir ötekileştirme politikası olduğunu görmekteyiz. Gerek burjuva medyalarında gerekse valilikten yapılan açıklamalarada baktığımızda bunun yapılmaya çalışıldığını görmekteyiz. Saldırıları meşrulaştırarak yıkımlara karşı gelecek tepkileri önlemek için yapıldığı görünmektedir.‘ sözlerine yer verildi.

Güvercintepe’deki mahalle sakinlerine Şahintepe Partizan’ın da destek verdiği açıklandı.

Polis, saat 7.30’da yıkım ekiplerinin çekilmesine rağmen, akşam saatlerine kadar halka saldırmaya devam ettiği bildiriliyor.

Daha önce de yıkıma karşı gelen Güvercintepedeki ev sahiplerinin mücadelesini kırmak için devlet yoğun bir polis ve çevik kuvvet gücüyle mahalleye gelerek, halka gözdağı vermeye çalışıyor. Ayrıca mahalle muhtarı da direnişi bölmek için kullanılıyor.