Anasayfa , Takvim , Gezi Parkı’ndan Frankfurt’a – İsyan Meşru, Direniş Enternasyonaldir! (Frankfurt)

Gezi Parkı’ndan Frankfurt’a – İsyan Meşru, Direniş Enternasyonaldir! (Frankfurt)

FRANKFURT | 27 – 05 – 2014 | Gezi Parkı’nın Alışveriş Merkezine ve Topçu Kışlası’na çeverilme projelerine karşı gelişen ve Türkiye’nin dörtbir yanına ve dünyaya yayılan isyanın birinci yılını geride bırakıyoruz. Bir yıllık Gezi/Taksim isyanının bilançosu; 9 insan katledildi, 10.000 yaralı, 7 bin tutuklu ve 3 biinden fazla yargılamalar yaşandı.

“Her yer Taksim, her yer direniş!” sloganı ile bizler, Frankfurt, Hamburg, Sao paulo yada İstanbul gibi kentlerimizin para kasalarına ve bizlerinde paralı birer ziyaretçilere dönüştürülmesine karşı çıkıyoruz.

Frankfurt’ta da açık ve barınma alanları, piyasa ekonomist politikalarla işgal edilmektedir. Kentimiz- de, Bockenheimer Anlage – Parkın’da lüks bir hotel inşa edilmektedir. Barınma sorununun giderek arttığı Frankfurt’ta, şehir belediyesi zengin yatırımcıların çıkarlarına hizmet etmektedir; şehrimizde ödenebilir konut imkanı giderek azalmakta, kiralar gelirlerimizi deyim yerindeyse yutup yoketmek- tedir. Kentsel altyapı ve ortak kamu imkanları kapitalistleştirilmekte, sermayeye peşkeş çekilmek- tedir.

Çağrımız, Gezi/Taksim isyanı ile dayanışmadan öte bir anlam içermektedir. Bu herkes için alttan üste demokrasiyi inşa etmeye, toplumun tüm kesimlerinin olanaklardan faydalanmasına yöne- lik ortak bir projedir. Mücadelelerimiz, Sonbahar’da ki Avrupa Merkez Bankası’nın açılışına karşı X-Günü Hazırlıklarımızı güçlendirecektir. Tüm dayanışmalarımızı Avrupa’da ve tüm dünyada ırkçı kışkırtmalara ve milliyetçi ayrışımlara karşı yükseltmeliyiz!

Miting 28 Mayıs 2014 Çarşamba Saat 17:00 – 22:00 Uhr
Alte Oper / Bockenheimer Anlage
Piknik | Canlı Müzik | Sahne Programı | Açık Mikrofon