Home , Avrupa , Fransa’da ATİK ile Dayanışma Eylemi

Fransa’da ATİK ile Dayanışma Eylemi

reimsPARİS | 20-04-2015 | ATİK’e yönelik tutuklama furyası Fransa’ya sıçradı. Fransa’nın Reims kentinde bir ATİK aktivistinin tutuklanması ile birlikte ATİK’e yönelik saldırılara Fransız Devleti’de karışmış oldu. Tutuklamaları protesto etmek için Reims kentinde bir basın açıklaması yapan Reims ATİK, yapılan saldırıları şiddetle kındıkları belirttiler.

Yapılan açıklama şöyle;

Avrupa’da göçmen işçilerin emek mevzisi olan Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu üye ve aktivistleri 15 Nisan günü Alman polislerince keyfi olarak gozaltına alınarak yaptıklari ev baskınlarında insanlık dışı uygulamalar yasatmışlardır. Avrupa ülkelerinde biz göçmenler olarak ATİK üzerinde estirilen bu teröru kınıyoruz. Yaptıkları saldırlar karşısında yıldıramayacaklarını her alanda yoldaşlarımızı dostlarımızı sahiplenerek göstereceğiz.

ATİK anti emperyalis, anti faşist bir kurum olarak varlığıızdan rahatsız olanlar 17 Nisan tarihinde Reims şehrinde aynı saldırganlıkla bir yoldaşımızı ATİK üyesi olarak gözaltına almış ve hızlı bir şekilde tutuklayarak cezaevine konulmuştur. Biz yoldasları olarak diğer Avrupa ülkelerinde tutuklanan yoldaslarımızı sahiplendiğimiz gibi burada tutuklanan yoldaşımız içinde ATİK uzerinde estirilen bu teror saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Bulunduğumuz alanda 19 Nisan tairihinde Reims şehrinde bir basın açıklaması duzenledik. Düzenlediğimiz eylemimize Reims Sosyalist parti, Mesepotamya Kültür Derneği, Fransa Maoist Komunist Parti Seksiyonu destek verdi. ATİK merkezi açiklamanın fransizcasının dağıtımı yapılarak ATİK için destek sloganları atıldı.

FRANSA/Reims ATİK’