Home , Dünya , Foxconn, 60 bin işçinin yerine robot kullanmaya başladı

Foxconn, 60 bin işçinin yerine robot kullanmaya başladı

52580

Apple ve Samsung gibi firmalar için üretim yapan Foxconn’un 60 bin işçinin yerine robot kullanmaya başladığı açıklandı.

Apple ve Samsung gibi firmalar için üretim yapan Foxconn’un 60 bin işçinin yerine robot kullanmaya başladığı açıklandı.

BBC’nin yansıttığı habere göre bir Çin hükümeti yetkilisi South China Morning Post’a yaptığı açıklamada “Robotların kullanılmaya başlanması sayesinde 110 bin olan işçi sayısını 50 bine indirdiklerini” söyledi.

Şirketin, elektronik endüstrisinin üretim merkezlerinden Kunşan bölgesi halkla ilişkiler yetkilisi Xu Yulian, “Daha fazla şirketin bu sistemi benimsemesi bekleniyor” dedi.

Foxconn, BBC’ye yaptığı açıklamada işgücünde robot kullanımının arttığını doğruladı ancak bunun uzun vadede işsizlik yaratacağı anlamına gelmediğini iddia etti. İşçilerin, araştırma-geliştirme, süreç ve kalite kontrolü gibi daha yüksek teknik beceri geliştiren işlerde istihdam edileceği belirtildi.

Foxconn açıklamasında “Üretim süreçlerimizde insan gücü ve otomasyondan yararlanmaya devam edeceğiz. Çin’deki ciddi iş gücü varlığımızı korumayı planlıyoruz” denildi.

Haberde Çin’in robot işgücü konusunda büyük yatırım yaptığı belirtildi. Eylül 2014’ten bu yana Guangdong eyaletindeki Dongguan’da 505 fabrikanın binlerce işçinin yerine robotları geçirmek için 4.2 milyar yuan(1 milyar 850 milyon TL) harcadığı belirtildi.