Home , Haberler , Fail belli! Her yerde kadın katliamı

Fail belli! Her yerde kadın katliamı

TÜRKİYE|12.11.2017|Kadın katliamları her geçen gün sayısal artışının yanında işleniş biçiminin de değiştiği ve daha vahşi nitelikte cinayet haberleri ile karşımızda durmakta.

„Kadınlar işkence görüyor, çocuklarının gözleri önünde veya çocuklarıyla beraber öldürülüyor, şüpheli ölümler artıyor. Evine patlayıcı yerleştirmek, ‚levye‘ ile öldürmek gibi savaş ve barbar yöntemler kullanılıyor.

Kadınların hangi bahanelerle öldürüldüklerine dair Ocak ayı verilere göre öldürülen kadınların yüzde 44’u tespit edilemeyen nedenlerle öldürüldüğü, yüzde 26 kendi hayatına dair karar alma, yüzde 10 ilişkiyi sonlandırma, yüzde 9 evliliği sonlandırma, yüzde 3 başkasına karşı şiddeti engelleme ve şüpheli ölüm, yüzde 2 cinsel saldırıya direnme ve ekonomik nedenlerle öldürülürken yüzde 1’i de homofobik saldırılar sonucu öldürüldüğü belirtildi.

Rahime Oku Mersin`de Muhammet Çakar isimli erkek tarafından katledildi. Adana’da ise Nuh Murat Uludemir isimli erkek, Leyla D.’yi ağır yaraladı.

Leyla ve Rahime Kadın örgütlerinin her yıl açıkladığı raporların artarak devam ettiği bir süreçte en temel hak olan yaşam hakkı elinden alınanarak katledilmeye çalışılan yüzlerce kadından sadece ikisi.