Anasayfa , Haberler , Emek örgütleri katliam, abluka ve sokağa çıkma yasağına karşı iş bıraktı

Emek örgütleri katliam, abluka ve sokağa çıkma yasağına karşı iş bıraktı

KESKDİSKTTB ve TMMOB’un çağrısıyla emekçiler,  Sur’da devam eden sokağa çıkma yasağının kalkması için 1 günlük greve çıktı.

diyarbakir 2012 05 23

 

Ankara:

Ankara’da iş bırakan emekçiler Sakarya Meydanı’nda toplandı. Eylem adına açıklama yapan KESK Eşbaşkanı Lami Özgen ise “Gençlerin, yoksulların kanının aktığı, analarımızın gözyaşının kurumadığı, halklarımızı geri dönülmez biçimde kaosa sürükleyen bu gelişmelere seyirci kalmadığımızı göstermek için bugün üretimden gelen gücümüzü kullanıyoruz” dedi.

Özgen sözlerine şöyle devam etti; “İktidarın gücüne biat ederek onların suç ortaklığını yapanlar da en az onlar kadar suçludur! Savaş isteyenler, katliam ve cinayetleri yaygınlaştıranlar şunu çok iyi bilsinler ki bizler kardeşlerimizin elini sımsıkı tutacağız, her koşulda birlikte olacak, birlikte mücadele edeceğiz

grev_iş_bırakma

Adana:

Adana’da İnönü Parkı’nda toplanan emekçileri, Atatürk Parkı’na yürüyüşü polis tarafından engellendi. Kitle, oturma eylemi yaparak polisin engelini protesto etti.

Emekçiler adına açıklama yapan Hasan Kavi, “Yeter artık çözüm sürecini buzdolabına kaldıranlar yüzünden, çocuklarımızın bedenlerini buzdolabında bekletmeye son verelim” dedi.

Kavi,“İki halkın birlikte yaşama umudunu yok etmeye çalışanlara inat, ortak geleceğimizi kurmak için daha da birbirimize kenetleneceğiz

KESK MYK Üyesi Ramazan Gürbüz ise “Gün savaşı durdurma, barışı inşa etme günüdür” dedi.

x680x365cc-29-12-15-dyb-sura-yuruyus4.jpg.pagespeed.ic.vuKd7_r5ZTDiyarbakır :

KESKDİSK ve TMMOB’un çağrısıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan binlerce kişi Sur’da devam eden sokağa çıkma yasağının kalması için yürüyüşe geçti.

Diyarbakır’da KESK, DİSK ve TMMOB, Kürdistan’da T. Kürdistanı’nda yaşanan abluka ve katliamlara karşı “Ölümekarşı yaşamı, savaşa karşı barışı savunacağız”, “Demokratik ve özgür yaşam için grevdeyiz” şiarıyla bir günlük greve çıktı Greve giden emek örgütleri bileşenlerinin öncülüğünde binlerce kişi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla Sur’a doğru yürüyüşe geçti.

10167986_870179346433685_1714128138624258489_nİzmir:

KESK, DİSK, TMMOB  T. Kürdistanı’nda devam eden katliam ve ablukaya dikkat çekmek için  bugün (29 Aralık) iş bıraktı.

Konak Eskisümerbank önünde bir araya gelen emek örgütleri ile içlerinde Mücadele Birliği, Kaldıraç, YDG, Partizan gibi bir çok kurumun dadestek verdiği eylemde  süren katliamlara dikkat çekilerek bir uyarı eylemi gerçekleştirdi.

İnadına barış, inadına özgürlük”, “Korkuya teslim olmayacağız”, “Faşizme karşı omuz omuza” şeklinde slogan atan kitle eylemin yapıldığı alana polisin ve emek örgütlerinin görevlileri tarafından aranarak girdi.

Arama noktalarında polisle kirle arasında sık sık gerginlik çıkmasına rağmen gerginlik büyümeden eylem sona erdi.

Açıklama emek örgütleri adına DİSK Genel Başkanı Kani Beko tarafından okundu.

Beko,”Savaş emekçilerin ekmeğinin küçülmesi, emeğin haklarının tamamen ortadan kaldırılnası demektir. Savaş, özgürlüklerin, insan haklarının hukuk ve adaletin hiçe sayılmasıdır” şeklindeki sözleriyle başladı açıklamasına.

Beko, devletin savaş politikalarına hayır demek, barışı haykırmak için üretimden gelen güçlerinin kullandıklarını ve iş bırakarak AKP’yi uyardıklarını dile getirdi.

AKP’nin 7 Haziran seçimleriyle iktidarını kaybederek, Suruç katliamı ile başlayıp Ankara katliamı ile devam ettiğini ve muhalefet eden herkesi yok etmeye  çalıştığı vurgulayan Beko, “1 Kasım “başarısı sonrasında AKP iktidarı korku imparatorluğunu güçlendirme politikaları çerçevesinde şiddet, kan, katliam politikalarını artırarak sürdürmektedir” dedi.

“Tarihte son sözü hep direnenler söyler” diyen Beko açıklamasını sonlandırdı.

Kani Beko’nun konuşmasından sonra KESK MYK üyesi Fatma Çetintaş ve TMMOB adına Melih alçın kısa birer konuşma yaptı ve ardından eylem atılan slogalar eşliğinde sona erdi.