Home , Dünya , Dünya Kadınlar Konferans'ı Venezuella'da başladı

Dünya Kadınlar Konferans'ı Venezuella'da başladı

DÜNYA | 05 – 03 – 2011 | Hazırlıkları 2004 yılından bu yana süren 4-8 Mart 2011 Dünya Kadınlar Konferans’ı, 4 Mart günü tüm kıtalardan gelen geniş kadın kitlesinin biraraya gelmesiyle başladı.

Venezuella’nın başkenti Carancas’ın Nuevo Circo stadyumunda örgütlenen Konferans’ın açılışını, Venezuella’nın en büyük ve tanınmış kadın örgütü olan Ana Soto temsilcisi yaptı.

„Yüreklerimizde taşıdığımız enternasyonal duygularla bir araya geldik, isteklerimizi ve taleplerimizi haykırmaya geldik. Ancak tüm taleplerimizin sosyalizmde mümkün olacağını bizler biliyoruz“ diye başlayan konuşmada, dünyanın tüm kıtalarından biraraya gelen yüzlerce kadının, emperyalizme, kapitalizme ve her türden sömürgeciliğe karşı ciddi ve anlamlı bir yumruk olduğunun altı çizildi.

CLARA ZETKİN ANILDI

Açılış programında ayrıca Ekvador’dan bir kadın temsilcinin Clara Zetkin’e dair bir metin okuyarak „Clara Zetkin yaşasaydı, eminiz ki o da bu konferansa katılırdı. Çünkü Clara, özgür bir dünya için mücadele etti. Bizler de onun gibi özgür bir dünya için mücadele ediyoruz“ diyerek onu anmanın anlamına değinmesi, „Yaşasın devrimci kadınların birliği“, „Kahrolsun kapitalizm, emperyalizm“, „Yaşasın sosyalizm“ sloganlarıyla selamlandı.

„KADINLAR EZİLMİŞLİĞE KARŞI AYAKTA DURUYOR“

Konferans Hazırlık Komitesi adına bir konuşma yapan MLPD temsilcisi, örgütlenen konferansın egemen güçlere karşı bir başkaldırı niteliğini taşıdığını belirterek, „Kadınlar sadece ezilenler değildir, onlar bu çifte ezilmişliklerinden dolayı aynı zamanda ayağa kalkanlardır. Biz konferansı örgütlerken sadece coşku yaratıp sonra sönen bir konferans örgütlemedik, somut sonuçlar, kararlar doğruna ve bu doğrultuda hareket eden bir konferans örgütledik“ dedi.

ETKİNLİKLER 3 GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK

Arjantin`den bir temsilcinin 4 gün boyunca sürecek olan programı tanıtmasının ardından kültürel etkinlikle Dünya Kaınlar Konferansı`nın ilk günü son buldu.