Home , Avrupa , Duisburg’da ZORA ile Dayanışma Eylemi

Duisburg’da ZORA ile Dayanışma Eylemi

DUİSBURG| 23.12.2023| Genç kadın örgütü ZORA’ya dönük Berlin’de yapılan polis baskılarının ardından Duisburg’da, 21 Aralık akşamı Yeni Kadın olarak bizim de içerisinde bulunduğumuz ortak bir eylem düzenlendi.

Filistin direnişiyle dayanışma içerisinde olan kesimlere yönelik Alman devletinin artan saldırganlığının bir parçası olarak ZORA’ya yönelik operasyona ilişkin Duisburg Garı önünde yaptığımız eyleme, AGİF, ATİF, Yeni Kadın, Young Struggle katıldı. Saat 18.00’de başlayan eylem yapılan açıklamalarla saat 19.00’a kadar sürdü.

Konuşmalarda, son dönemdeki Alman devletinin bu kurumlara yönelik saldırıları, ev ve lokallere baskınlarının amacının yeni oturtmak istedikleri anti-demokratik yasalarla devrimci, antifaşist, antiemperyalist kurumları terörize etmek olduğunun altı çizildi. İsrail’in Filistin işgalini Hamas’ı bahane gösteren ve hedef alan Alman devletinin en temel demokratik haklara dahi artık tahammül edemeyerek saldırganlaştığına, bu nedenle de daha sık bir şekilde bir araya gelmenin ve dayanışmanın büyütülmesinin gerekliliğine vurgu yapıldı.

Yeni Kadın, ATİF ve YDG adına okunan dayanışma mesajında da bu konulara vurgu yapılarak ZORA’ya yönelik baskınlar protesto edildi.

Dayanışma eylemi “Filistin’e özgürlük” sloganıyla sona erdi.

Duisburg Yeni Kadın