Anasayfa , Avrupa , Duisburg’da G7 Zirvesi Protesto Edildi

Duisburg’da G7 Zirvesi Protesto Edildi

DUİSBURG|23.06.2022| Duisburg’da 21 Haziran tarihinde şehir merkezinde; ATİF, YDG ve Yeni Kadın NRW örgütlülükleri olarak G7 Zirvesi kanama mitingi gerçekleştirildi.

Her üç kurumun ortaklaşa başlattıkları kampanyanın nir parçası olarak düzenlenen mitingde, Schloss Elmau’da 26-28 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan G7 Zirvesi teşhir edildi.

Miting, hazırlanan ortak konuşma ile başladı. Konuşmada G7 Bileşenlerin dünyada halklara karşı baskı ve sömürüyü yürütenlerin başında geldikleri vurgulandı. Ayrıca güncel olarak bir çok bölgede süren savaşların ve özelde de Ukrayna’da ki savaşım esas yürütücüleri olduğuna dikkat çekildi. Yapılacak bu toplantıda halka yönelik yeni saldırıların tasarlanacağı ve bundan dolayı da bu zirveyi kanamak için yapılacak eylemlere katılmaya çağrı yapıldı.

Ortak konuşmadan sonra ATIF’den bir arkadaş, Alman devletinin yürüttüğü savaş siyasetinin buradaki halka karşı daha fazla yoksulluk ve sömürü olarak çeri döndüğünü vurguladı. Özellikle kısa süre önce askeri harcamalar içim parlamentoda onaylanan 100 Milyarlık neden tçe ayrımının mevcut hükümetin nasıl bir savaş kualisyonu olduğunu vurguladı. Bundan dolayı 25-26 Haziran’da Münih ve Garmisch Patenkirchen’de düzenlenecek yürüyüşlere katılarak Alman devletinin be G7 ülkelerinin savaş politikalarını teşhir etmeye çağırdı.

Bir saati aşkın süren mitingde, emperyalist saldırganlık, ırkçılık, Faşizm ve enternasyonal dayanışma üzerine sık sık sloganlar atıldı.