Anasayfa , Avrupa , Bern`de, AB/Türkiye İşbirliğine Karşı Eylem!

Bern`de, AB/Türkiye İşbirliğine Karşı Eylem!

 

bern eylem05.12.2015 Cumartesi günü, İsviçre`nin Bern kantonu`nda , bir protesto eylemi gerçekleştirildi. Anti-faşisit ve Anarşist gruplar tarafından düzenlenen eylemle, Avrupa Birliği ve Türkiye arasında, kapalı kapılar ardında gerçekleşen, „mültecilerin geri iadesi antlaşma“ protesto edilmiştir. Protesto yürüyüşüne, 300 civarında katılım gerçekleşti.

Türkiye üzerinden Avrupa`ya göç eden mültecilerin engellenmesi,“ ekonomik amaçlı“ öldüğü söylenen mültecilerin, Türkiye`ye iadesi, dahası, Avrupaya gelmek isteyen mültecileri, Türkiye`yi , bir anlamda „tampon bölge“ olarak belirleyip engellemek istemektedirler.

Göçün engellenmesi ve iadelerin kabul edilmesi karşılığında, Türkiye`ye, yıllık 3 milyar Euro para yardımı yapılması planlanmakta, yanısıra, Türkiye-AB arasındaki vize sorununun kolaylaştırılması, hatta kimi koşulların yerine getirilmesi kaydıyla, vizelerin kaldırılacağı vaatleri dahi verilmiştir.

Gerek AB(Özelde de Almanya),gerekse de Türkiye, göçmen emekçilerin üzerinden kirli pazarlıklarla,çıkarbirliği etmişlerdir. Göçmenler sorunların kaynağı göstererek, savaş, yağma,talan ve sömürü, zulüm ve katliamların gerçek sorumluları, dolayısıyla göçün de gerçek sorumluları olduklarını gizlemeye çalışmaktadırlar.

Buna karşı çıkmak, ve özelde de, Türk devletinin, Kürdistan`da gerçekleştirdiği saldırı ve katliamları; Rojawa`ya dönük ambargo ve saldırılarını protesto etmek amaçlı, Türk Konsolosluğuna doğru yürüyüşe geçilmiştir.

Eylem ve yürüyüş boyunca, 10 Aralık`ta gerçekleştirilecek oan, ATIK tutsaklarıyla dayanışma etkinliğine katılım çağrıları yapılmıştır.

AHM- İsviçre