Anasayfa , Avrupa , Duisburg Gençlik ve Kültür Derneği Haftasonu Kampı Düzenledi

Duisburg Gençlik ve Kültür Derneği Haftasonu Kampı Düzenledi

Duisburg|01.04.2019|Gençlik ve Kültür Derneğinin örgütlediği haftasonu kampı Cuma(29.03) günü saat 18:00’da katılımcıların kamp alanına gelmesiyle başladı. Dernek yönetim kurulunun kampa katılanları selamlamasının ardından iki günlük kamp programı  katılımcılarla paylaşıldı. Akşam yemeğinden sonra canlı müzik eşliğinde türküler söylendi ve halaylar çekildi.

Cumartesi(30.03) günü sabah kahvaltısından sonra kampa katılanlar Weidenbach ormanında iki saate yakın gezi turu yaparak doğanın güzelliklerini keşfetti. Daha sonra Simmerath kasabasında bulunan göl’e gidildi. Göl gezisinden sonra kamp alanına geri dönüldü ve öğle yemeği yendi. Yemeğin ardından tarihi ahşap evleri ile ünlü Monschau‘ya gidilerek şehir turu yapıldı. Akşam yemeğinden sonra ise canlı müzik eşliğinde türküler söylenip oyunlar oynandı.

Pazar(31.03) günü sabah kahvaltısından sonra kampın son günü olma vesilesiyle kampa katılanlar ile kampın değerlendirmesi yapıldı. Katılımcılar bazı eksikliklerin olmasına rağmen kamptan memnun kaldıklarını belirttiler. Ayrıca bu tür kampların sosyal anlamda ihtiyaç olduğu ve düzenli olarak yapılması gerektiğini vurguladılar. Katılımcıların çoğu bu tür kampların daha sık yapılması gerektiğini söyledikten sonra bazı katılımcılar bir dahaki kampı organize etmek için kendilerini önerdiler. Bu öneri üzerine bir kamp komitesi oluşturuldu. Yaklaşık ellibeş kişinin katıldığı kamp öğle yemeğinden sonra sonlandırıldı.

Daha sonra önceden planladığı üzere Aachen kenti yakınlarındaki Hambach ormanında, linyit ocağının genişletilmesi için ağaçların kesilmesini ve ormanın ve doğanın yok edilmesini engelemek için direnişte olan Hambacher Forst kampı ziyaret edildi.