Anasayfa , Avrupa , Dresden`li Antifaşistlerin bürosunda polis terörü!

Dresden`li Antifaşistlerin bürosunda polis terörü!

DRESDEN | 21 – 02 – 2011 | Dresden’de gerçeklesmesi planlanan Nazi yürüyüşünü engelleme platformunun hedefine başarıyla ulaşmasının ardından, Alman Eyalet polisi ve savcılık emriyle platformun basın bürosu basıldı.

Neo-Nazi yürüyüşünün engellenmesi için yapılan yürüyüş esnasında da çok sert tavır takınmasıyla gündeme gelen Eyalet polisinin, önceki gece yarısı beklenmeyen bir şekilde yaptığı baskında, binanın çatısı, kapıları ve içi zarar görürken, bilgisayarlara da el konuldu ve onlarca çalışan sebeb gösterilmeden gözaltına alındı.

‘Nazisiz Dresden’ Platformunun yaptığı açıklamada, polisin yerel halkın antifaşistlerle olan dayanışmasını ve elde edilen başarıyı hazmedemediği, gelecekte atılacak adımlardan endişe duyarak şimdiden gözdağı verme telaşına düştüğü ama bunun platform çalışanlarını aktivitelerinden geri tutmayacağı belirtiliyor.

Naziler solcu gençlik evini bastı

Diğer yandan ise pazar günü internete düşen bir video görüntüsünde yürümeleri engellenen Alman Neo-Nazilerinin sol bir gençlik evine taşlarla saldırdığının ve polis güçlerinin de buna çok bariz bir şekilde seyirci kaldığının görülmesi, ülkede büyük tartışmalara yol açtı.

Baskının yapıldığı gün Alman ırkçılarının geleneksel olarak düzenlediği yürüyüş, polisin biber gazı, cop ve gözaltılarına rağmen geniş bir antifaşist yelpaze ve yerel halkın desteği ile engellenmişti.