Anasayfa , Haberler , DİHA’dan ‘acil’ çağrı: Sur’daki muhabirimizden gelen mesaja kulak verin

DİHA’dan ‘acil’ çağrı: Sur’daki muhabirimizden gelen mesaja kulak verin

diha_dan_acil_cagri_sur_daki_muhabirimizden_gelen_mesaja_kulak_verin_h62610_118e9

DİHA, bir evin bodrumunda ailelerle birlikte mahsur kalan muhabirleri Mazlum Dolan için çağrı yaptı, ‘Harekete geçin’ dedi

Dicle Haber Ajansı (DİHA), Diyarbakır’ın Sur ilçesinde kalan ailelerle birlikte bir evin bodrum katına sığınan, muhabirleri Mazlum Dolan için açıklama yaptı.

DİHA, yaptığı yazılı açıklamada, iki ayı aşkın zamandır yasağın sürdüğü kentte bulunan muhabirleri ile mesaj üzerinden temas kurduklarını belirterek, “Arkadaşımız Dolan’ın paylaştığı mesajlardan da anlaşıldığı gibi Sur’da sığındıkları bodrum katında durumları oldukça ciddi. Arkadaşımızın da aralarında bulunduğu bebekli, çocuklu ailelerin hayati tehlikesi bulunmaktadır,” dedi.

DİHA’nın açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi:

“En son Cizre’de borum katlarından mahsur kalanların sesleri hala kulaklarımızda çınlıyor. Gazeteci arkadaşımız Azadiya Welat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş da Cizre’de mahsur kaldığı bodrumda kendisiyle yapılan en son telefon görüşmesinde şöyle seslenmişti: ‘Bina bombardımana tabi tutuluyor. Yıkılmaya çalışılıyor. 4 arkadaş pansumanı yapılmadığı için yaşamını kaybetti. Elektrik, su yok. Katliam yapmak istiyorlar. Halkın gelmesine izin verilmiyor. İnsanlık katlediliyor, devlet katliam yapmak istiyor. Kürt halkının ayağa kalkması gerekir.’ Gazeteci Aktaş’tan bu sesten sonra bir daha haber alınamadı ve bodrumlardan toplu cenazeler çıkarıldı…

Cizre gibi Sur’da da aynı vahşetin yaşanmaması için arkadaşımız Mazlum Dolan’dan gelen sese kulak verelim. Sur’da bodrumlara sığınan arkadaşımızın da aralarında bulunduğu yüzlerce insanın hayatından endişe duyuyoruz. Ölüm haberlerini yapmak istemiyoruz; Sur’a dair yaşam haberlerini yapmak istiyoruz. Yarın çok geç olabilir. Geç olmadan başta meslektaşlarımız ve gazeteci örgütleri olmak üzere tüm kamuoyunu duyarlı olmaya ve harekete geçmeye davet ediyoruz.”

MAZLUM DOLAN’IN MESAJI

Sur’da 77 gündür mahsur kalan DİHA muhabiri Mazlum Dolan ilçede kalan ailelerle birlikte bir evin bodrum katında mahsur kaldıklarını söyleyen bir mesajı arkadaşlarıyla paylaşmıştı.

Dolan’ın söz konusu mesajı şu şekildeydi:

“Durum kötü bir bodrumdayız. Aileler ile birlikteyim çok yakında bir Cizre olayının benzeri olabilir. Çatışmalar çok şiddetli, olduğumuz yerler yoğun bir şekilde bombalanıyor havan ve tanklarla vuruluyor. ‘Havadan vuracağız hepinizi, öldüreceğiz’ anonsları yapılıyor. Kendinize iyi bakın, arkadaşlara selamlar.”