Home , Tutsaklar , Devlet; hasta ediyor, tedaviyi engelliyor ve öldürüyor

Devlet; hasta ediyor, tedaviyi engelliyor ve öldürüyor

f-eylemi-13-12-14--003-AAAHM-12-01-2015- Devletin hapishane politikaları değişmiyor, hemen her gün hapishanelerden ölüm haberleri geliyor. Hasta olmasına ve hapishane koşullarında tedavisinin mümkün olmamasına rağmen tahliye edilmeyen tutsaklar için mücadele devam ederken, yeni isimler ekleniyor listeye. Kandıra F Tipi Hapishanesi’nde tutuklu bulunan 48 yaşındaki hasta tutsak Mehmet Canpolat da tedavisi yapılmayarak ve tahliye edilmeyerek öldürülmüş oldu. KOAH hastası Canpolat, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Devletin müebbet ile “cezalandırdığı” Canpolat 18 yıldır tutukluydu. Yine 19 Aralık tarihinde yapılan saldırıda gazdan etkilenerek KOAH hastası olmuştu ve hastalığı tedavi edilmeyince, akciğer kanserine yakalanan Canpolat uzun süre Adli Tıp’a sevk edilmemişti.

7 Aralık 2014 tarihinde artık konuşamaz hale gelen ve hafızasını yitiren Canpolat, ailesinin ve İHD’nin yoğun baskısı sonucu önce ATK’ya daha sonra Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırmıştı. İnfaz ertelenmesi talebi de kabul edilmeyen Canpolat bugün yaşamını yitirdi.