Home , Dünya , Desa'ya ilişkin İMA açıklama yaptı

Desa'ya ilişkin İMA açıklama yaptı

DÜNYA | 22 – 02 – 2011 | Enternasyonal Göçmenler Birliği (İMA), Desa, Grup Suni Deri ve Yeşil Kundura işçileriyle dayanışmasını ilan ettiği bir açıklama yayımladı. İMA açıklamada şirketlerin baskılarını kınarken, örgütlenme hakkı için direnmenin meşru olduğunu söyledi.

Açıklamanın tümü şöyle:

Türkiyede ki İşçilerin Haklarına ve Değerlerine Sahip Çık!

Desa, Grup Suni Deri ve Yeşil Kundura işçilerine Enternasyonal

Göçmenler Birliğinden Dayanışma Mesaji

Enternasyonal Göçmenler Birliği (IMA), haklarını korumak için baskıya ve sömürüye karşı kararlılıkla sürdürdükleri mücadelelerinde, sert müdahalelere maruz kalan Desa, Grup Suni Deri ve Yeşil Kundura işçilerine olan dayanışmasını ilan eder.

İşverenler, deri fabrikaların sahipleri ve işçilere karşı duran şirketler tarafından işlenen baskı en ağır kınamayı hak etmiştir. Hiç bir işçi, köle muammelesi görmeyi hak etmez. Hiç bir işçi sendika kurma, sendikaya katılma veya sendikayı yönetme konusunda engellenmeyi hak etmez. Hiç bir işçi tacizi, göz korkutmasını veya saldırıyı hak etmez.

Kapitalistler tarafından sergilenen bu tutum ve hareket, işyerlerinde ki ilerici unsurları ortadan kaldırma ihtiyaçlarının ifadeleridir, ki böylece soru sormadan onların her emrine uyacak ucuz ve uysal emekçiler yetiştirsinler. Onların amaçları işçilerin emekleri üzerinden üstün kar biriktirmektir.

Bu baskıların ve sindirmelerin yoğunluğu ve sıklığı, yalnızca Türkiye’de ki kapitalistlerin küresel ekonomik krizden dolayı küçülen karlarını nasıl toparlamayı hedeflediklerini göstermektedir. Onlar işçilerin örgütlenme haklarını gerçekleştirmelerini, toplu sözleşme anlaşmalarıyla işe girmelerini, maaşların zamanında yatırılmasını, iyi ve uygun koşullarda çalışmalarını engellemek için çeşitli entrikalar çeviriyorlar.

Ki bunlar, DESA, Grup Suni Deri ve Yeşil Kundura’ki ilerici işçilerin haklarıdır. Sizin tarafınızdan bu saldırılara karşı gelen direniş, kapitalizm ve kar hırsı çıkarları için sömürülen işçilerin hakları ve değerlerinin yanında olduğunuzun bir ifadesidir.

Benzer şekilde sömürü ve tacizlere maruz kalındığı için, tüm göçmen işçiler sizinle birdir. Ve bizler özelde kendi ülkelerimizde, genelde tüm dünyada adalet, barış ve gerçek sosyal değişim için mücadele ettiğimiz için, göçmen ve yerli işçiler arasındaki güçlü bağı his etmekteyiz.

IMA, tüm üye ve bağlı kurumlarına sizi mücadelelerinizde desteklediklerine ve dayanışma içinde olduklarına dair açıklama yapmaya çağıracaktır.

İşçilerin haklarına ve değerlerine sahip çık!

İşyerlerinde ki sömürü ve tacizlere son!

Yaşasın Enternasyonal Dayanışma!

Eni Lestari

IMA başkanı