Anasayfa , Haberler , Dersim’de Berkinler fidanlaşıyor

Dersim’de Berkinler fidanlaşıyor

Berkinfidanmanset-300x192DERSİM |23-04-2014| DEDEF’in çağrısıyla düzenlenen kampanyada Dersim Merkez, Pülümür, Nazimiye, Mazgirt, Ovacık ve Hozat Belediyelerinin de katkılarıyla birçok yerde Berkin Elvan Fidanlıkları açıldı.

Proje kapsamında Dersim, Nazimiye, Pülümür’deki fidanlıklara binlerce fidan dikilirken Mazgirt, Hozat ve Ovacık fidanlıkları Kültür Sanat ve Dayanışma Dernekleri ve Halk Dayanışmalarının yoğun faaliyetleriyle organize edildi.

Açılışa Berkin’in yaşıtlarının yoğun ilgisi vardı

Proje kapsamında Hozat’ta da DEDEF’e bağlı Hozat Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği ile Hozat Demokratik Halk Dayanışması ve Hozat Belediyesi’nin emeğiyle, yüzlerce fidanın taşındığı Gözeler mevkiindeki Belediyenin belirlediği yere Berkin Elvan Fidanlığı’nda fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidan dikimlerinin ardından DEDEF Merkez temsilcileriyle ilçeyi ziyaret eden Gezi Sanat Grubu, Hozat Belediyesi’nde karşılandı. Sanatçıların yerel klamları seslendirmesinin ardından Elvan’ın yaşıtı çocukların yoğun ilgisiyle açılış gerçekleştirildi. .

Proje kapsamında Ovacık Demokratik Halk Dayanışması ve Ovacık Belediyesi’nin seferberliğiyle, Ovacık Çocuk Parkı’nda dikilen fidanların ardından Berkin Elvan’ın köyü olan Çöğürlü (Bozku) Köyü’nde ailesi ve halkın da yoğun katılımıyla yüzlerce ceviz fidanı dikildi. Gezi şehitleri şahsında Berkin Elvan’a atfedilen fidanlığın açılışı, fidan dikiminin ardından yapılan konuşmalarla sona erdi.

Munzur’da binlerce Berkin filizleniyor

Ovacık Demokratik Halk Dayanışması Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Berkin’in topraklarında hiç eksik olmayan Gezi ruhunun böyle bir organizasyonla daha da çelikleşeceğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Berkinleri ve Gezi ruhunu katliamlarla ezeceğini düşünen devlet yanılıyor. Bu kadim topraklarda yine binlerce Berkin filizleniyor.”

Baba Sami Elvan ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Bu dayanışma Gezi ruhunun hiç sönmeyeceğinin, binlerce Berkin’in kökünün toprakta filizlendiğinin göstergesidir. Henüz 14 yaşındaki bir çocuğu ‘terörist’ ilan eden bu zihniyet yıkılmaya mahkumdur”

Siz vurdukça çoğalacak Berkin’ler

Ana Gülsüm Elvan ise Berkin’in en büyük özleminin köyünü ve Munzur festivalini görmek olduğunun altını çizerek şunları söylediı:“Puşiden terörist yaratan devlet bilmelidir ki; bu bizim geleneklerimizin bir parçasıdır. Her kızın çeyiz sandığında bulunur ve bundan suçlu yaratmaya çalışanlar, tüm halkımızı suçlu sayıyor demektir. Biz analar olarak bu suça ortağız. Siz vurdukça çoğalacak çocuklarımız.”

Sanatçıların Elvan için seslendirdiği ezgilenin ardından, Cevizlidere maden arama sahasında fidan dikimi gerçekleştirildi. Ovacık Belediyesi Düğün Salonu’nda Berkin Elvan için verilen kırk yemeğinin ardından Zeynel Dede yönetiminde Birlik Cem’i yönetildi. Çok sayıda sanatçının katılımıyla beyitler, türküler, klamlar söylendi.

Projeye Karadeniz HES grubu, ODTÜ öğrencileri ve çok sayıda kurum da destek veriyor. (ADHK sitesinden)

Berkinfidan2Berkinfidan3