Home , Haberler , Demirtaş Başbakanı Siirt’ten Özür Dilemeye Çağırdı

Demirtaş Başbakanı Siirt’ten Özür Dilemeye Çağırdı

TÜRKİYE | 27 – 04  – 2010 | BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Siirt’teki tecavüz olayı için ‘Medya abartmasın’ dediği için Tayip Erdoğan’ı Siirt’ten özür dilemeye çağırdı. Siirt’te yaşanan tecavüz vahşetinin ardından BDP grup toplantısında konuşan Demirtaş kimsenin ‘bundan haberdar değiliz’ diyemeyeceğini söyledi.

Demirtaş ayrıca, 2 yıl boyunca 13-16 yaşları arasında 7 kız çocuğuna yönelik cinsel şiddetin, ‚ilk defa kamu görevlileri tarafından duyuluyormuş ve gereği yapılıyormuş gibi bir hava yaratılıyor’ dedi. Eşbaşkan sözlerine ‚Siirt’te kuş uçsa devletin haberi olur. Siirt’te üç kişi kendi arasında konuşurken bile dinleyen devlet, 2 yıl boyunca bir eğitim kurumunda böylesi bir facia yaşanırken, ‚bundan haberdar değiliz‘ diyemez‘ şeklinde devam etti.

Yaşanan vahşetin valilikten Bakanlığa kadar uzandığını belirten Demirtaş ayrıca Başbakanı, kendisini Başbakan yapan ile giderek, aksine ‘bu işi abartmaya’ çağırdı. Demirtaş ‘Siirt’i, onuruyla birlikte teslim almaya çalışan bir tecavüz çetesinden söz ediyoruz. Bunu abartmayacaksınız da neyi abartacaksınız? Bu önemli değil de Anayasa görüşmeleri mi önemlidir? Anayasa değişikliği görüşmeleri gerekirse askıya alınır, bütün siyasi partiler bir Meclis Araştırma Komisyonu oluşturur, Siirt’e gider ve oradaki halktan özür diler’ dedi.