Home , Avrupa , DAVET!

DAVET!

asm5HANNOVER/BASEL |03-04-2014| Avrupa Sürgünler Meclisi,  5 Nisan 2014  Cumartesi  Hannover`de ve  12 Nisan 2014 tarihinde İsviçre’nin Basel Kantonunda tanıtım toplantısını gerçekleştirecek.  Yapılacak toplantıya başta sürgünler olmak üzere, devrimci,  demokratik kurum ve bireyler,  tüm insan hakları savunucuları ve soruna ilgi duyan herkesi davet edilmekte….

 

 

DAVET!

Avrupa Sürgünler Meclisi; 15 Aralık 2012 de Köln`de Avrupa`nın hemen her yanından sürgünlerin katılımı ve devrimci-demokratik kurumların desteği ile oluşan Avrupa Sürgünler Platformu tarafından seçildi.

1 Aralık 2013 tarihinde ilk Olagan Kongre`sini gerçekleştiren Avrupa Sürgünler Meclisi, hem sürgünlügü yaratan koşulların kaldırılması için kendi ülkesine yönelik, hem de sürgünlerin onurlu ve daha özgür bir yaşam sürdürebilmeleri icin sıgındıkları ülkelerin demokratik hak ve özgürlükler temelinde verdikleri yasal mücadelelerde aktif olarak yer alır.

Bu anlamda sürgünlerin, hem terk etmek zorunda kaldıkları topraklarda, hem de sıgındıkları ülkelerdeki hak ve özgürlük istemli çalışmaları, ortak çalışma alanına giren kuruluş ve bireylerle sürdürme anlayışını temel almıştır.

Avrupa Sürgünler Meclisi`nin 1. Olagan Genel Kurulunda secilen 2. Yürütme Kurulu yaptıgı ilk toplantısında, Avrupa Sürgünler Meclisi`ni tanıtmak, önümüzdeki dönem yürütülecek çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek, sürgün sorununu gündeme taşımak ve bu zeminde ilgi uyandırmak, sürgünlerle iletişim kurarak onları aktif olarak bu çalışmaya katmak, degişik sürgün gruplarını dinlemek ve özgün önerilerini almak gibi amacları iceren toplantılar yapılması kararını almıştı.

Avrupa Sürgünler Meclisi bu tanıtım toplantılarında kurumun yapısını ve işleyişini tanıtırken, çalışmalarına omuz verecek herkesin destegini talep ediyor ve bu çalışmayı birlikte yapmak istiyoruz.

Bu anlamda yapacağımız toplantımıza başta sürgünler olmak üzere, devrimci,  demokratik kurum ve bireyleri,  tüm insan hakları savunucuları ve soruna ilgi duyan herkesi davet ediyoruz.

Toplantı Gündemi : Avrupa Sürgünler Meclisi`nin yapısını, işleyişini ve programını tanıtmak, gelen öneri ve soruları yanıtlamak

Konuşmacılar;  Yürütme Kurulu Üyeleri, Fevzi Karadeniz, Ersin Hasan Aksu, Mahmut Özkan

Tarih: 12 Nisan 2014  Cumartesi Saat: 15.00

Adres:  Schulhaus Bläsi,  Müllheimerstrasse 94       4057 Basel

________________________________________________________________________________________________________

Hannover Toplantısı  5 Nisan Cumartesi- 2014

Saat : 15-19 Uhr

Yer: (Arkadaş Derneği) Stiftstraße 13, 30159 Hannover

Konuşmacılar:  Metin Ayçiçek, Ufuk Bektaş Karakaya, Ersin Hasan Aksu ve Selma Metin