Home , Haberler , „Çocuklar Ölmesin“ diyen Ayşe öğretmene 1 yıl 3 ay hapis cezası!

„Çocuklar Ölmesin“ diyen Ayşe öğretmene 1 yıl 3 ay hapis cezası!

Türkiye|26.04.2017|Sokağa çıkma yasakları döneminde Kanal D’ye katılarak “Çocuklar Ölmesin” dediği için hakkında dava açılan Öğretmen Ayşe Çelik hakkında 1 yıl 3 ay hapis kararı verildi.Devletin T.Kürdistan’ında uyguladığı vahşeti , katliamları burjuva basında telefonla canlı yayına katılarak dile getiren Ayşe Çelik öğretmene dava açılmıştı.Karar duruşmasında 1 yıl 3 ay hapis cezası alan Ayşe öğretmen telefonla katıldığı programda şu görüşlerini dile getirmişti;Sessiz kalmayın. insan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın“.

Devletin bu duyarlı çıkışa ise tahammülsüzlüğü hemen ertesi günü soruşturma açılması ile belli olmuştur.Bakırköy 2.ağır ceza mahkemesinde görülen davada “Çocuklar ölmesin” dediği için hakkında soruşturma açılan öğretmen Ayşe Çelik ‚e destek olmak için kendilerini “ihbar eden” 38 aydın, sanatçı, gazeteci ve yazarın yargılandı.Duruşmaya Ayşe Çelik ve çok sayıda yazar, aydın, gazeteci salonda yer aldı.

Mahkemede sözlerini tekrar ederek savunma yapan Ayşe öğretmeni şu ifadeleri kullandı. “Sözlerimi tekrar ediyorum; Sessiz kalmayın. insan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın” dedi.T.Kürdistan’ında sokağa çıkma yasakları döneminde bir programa  katılarak “Çocuklar Ölmesin” dediği için hakkında dava açılan Öğretmen Ayşe Çelik hakkında 1 yıl 3 ay hapis kararı verildi. Davada yargılanan diğer sanıklar ise beraat etti. Çelik’in aldığı ceza ertelendi.