Anasayfa , Avrupa , Cizre Katliamına İsviçre`den Eylemli Tepki!

Cizre Katliamına İsviçre`den Eylemli Tepki!

 

FB_IMG_1454955499617

Cizre Katliamına İsviçre`den Eylemli Tepki!

Faşist Tc devletinin Cizre`de gerçekleştirdiği toplu katliama öfkeler büyüyor.Zürich ve Bern`de, eşzmanlı gerçekleştirilen eylemlerde, diri diri yakılarak katledilen yurtsever devrimciler anılırken, faşisit devlet ve hükümetinden hesap sorlacağı belirtildi.
Bern`de gerçekleşen eylemde, yaklaşık 250 kişilik grup, parlamento binasına doğru sloganlarla yürüdü. Ellerinde pankart ve bayraklarıyla, öfke dolu olarak yürüyen kitle, katliamların derhal sonlandırılmasını ve buna karşı daha güçlü bir direnişin yaratılması gerektiği belirtildi.

IMG_4775Aynı anda Zürich`te gerçekleşen ve çatışmalı geçen eylem. akşam 19:30`a kadar devam etti.Kürt kurumlarının inisiyatifiyle bir araya gelen güçler, konsolosluk önünde biraraya gelerek katliamı protesto ettiler. Konsolosluk binasına KCK bayrağı asan eylemcilere polisin saldırması sonucu 6 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Polisin gözyaşartıcı gaz ve coplarla saldırdı. Saldırıya karşı direnen eylemciler, konsolosluk önünde, polis ablukası ve çemberi içerisine alındılar.
Bunun duyulması üzerine, duyarlı kitleller konsolosluğun önüne gitmeye başladı. Gözaltı ve saldırı haberininin ardından, İTİF de çağrı yaparak dayanışmaya ve gözaltındakilerin serbest bırakılması için direnişi sahiplenmeye çağırdı. İTİF kitlesinin de kısa zamanda alana ulaşmasıyla, protestoya katılıp katliamı kınayan sloganlar atıldı. Polisin, konsolosluğa bırakmadığı kitle, ısrarla bekledi. İki grup şeklinde çembere alınan kitle, daha sonra temsilcilerin polisle konuşması sonucu, güvenli bir şekilde dağılarak eylemi sonuçlandırılacağı açıklanmış ve saat 19:30`da eylem sonuçlandı. Gözaltına alınanların savcılık ifadesinden sonra serbest bırakılacağı açıklamasının yapılmasıyla kitle dağılmıştır.

IMG_4773

 

IMG_4774

 

FB_IMG_1454955505687

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AHM-İsviçre