Home , Haberler , Cezaevindeki Dicle Üniversitesi Öğrencilerini Destekleyelim!

Cezaevindeki Dicle Üniversitesi Öğrencilerini Destekleyelim!

DİYARBAKIR | 05 – 03 – 2010 | Diyarbakır Cezaevinde tutuklu bulunan 42 öğrenci, ATİK Haber Merkezine mektup yazarak destek ve dayanışma talebinde bulundu. Polis kurşunuyla öldürülen arkadaşları için adalet arayan öğrenciler, örgüt üyeliği suçlamasıyla, yaşları kadar ‚ceza‘ almakla karşı karşıyalar.

Katillerin yargılanmasını istediler

Mahsum Karaoğlan ve Aydın Erdem arkadaşları geçen yıl polis kurşunuyla, yakın mesaf öldürülmüştü. Öğrenciler ise onların ölümünden sorumlu olanların bulunmasını istemiş, boykot ve yürüyüşlerle kamuoyu yaratmaya çalışmıştı. Bu hareketlilik birilerini rahatsız etmiş olacak ki, onlarca öğrenci gözaltına alınarak tutuklandı. Kimileri ise uzun yıllar hapis yatmak zorunda bırakıldı.

Katil değil, ‚Örgüt Üyeleri‘ bulundu

Polis ise katilleri yargılamak yerine, adalet isteyen öğrencileri tutuklayarak, ‚örgüt üyeleri‘ (!) buldu. Kimi öğrenciler şimdi 15 aydır tutuklu. Boş sınıflara ring aracıyla götürülerek, cezaevi psikolojisiyle, kayank/kitap olamadan sınav yazmaları isteniyor. Darbe planı yapmışcasına muamele gören öğrencileri bu sınıflarda tüm kapıların ve pencerelerin arkasında askerler gözetliyor.

Yaşları kadar ‚ceza‘ alabilirler

Öğrenciler, kamuoyuna duyurmak üzere AHM’ye yazdıkları mektupta adalet, destek ve dayanışma istiyorlar. Demokratik kamuoyu yaratılmasını ve yaşanılan bu hukuksuzluğun son bulmasını istiyorlar.

Diyarbakır D Tipinde bulunan öğrencilerin isimleri şöyle: Sinan Kaplan, Zeki Metin, Hasan Basri Bozdemir, Talat Uçar, Bedri Adanır, Yoldaş Fırat, Mehmet Kocakaya, Azad Akıncı, Özgür Güven, Abdullah Nas, Cihan Bahadır, Ethem Öcalan, Sedat Altunay, İdris Baran, Mahsum Akbaş, Umut Savaş Koçyiğit, Ramazan Durmaz, Ahmet Boncuk, Harun Turan, Sedat Uysal, Maşuk Ertem, Ayetullah Özçelik, Ferhat Yiğit, Cihan Ölmez, Mesut Bağcık, Mehdi Ay, Mehmet Tanrıkulu, İlyas Gündüz, Ahmet Humartaş, Eray, Doğan, Cuma, Şaban, Mahrumi, Hasan ve Şenol, Kadri. E Tipinde Bulunan Kadın Öğrenciler ise Zeynep Altunkaynak, Mukaddes Şahin, Ceyhan Şaybak, Derya ve Nilgün.

ATİK olarak, tutuklu bulunan Dicle Üniversitesinin ilerici, demokrat ve yurtsever Ögrencilerinin, hapishanelerde geleceklerinin karartılmasına karşı olduğumuzu beyan ediyor, yaşları kadar ‚ceza‘ almalarına hayır diyerek, yanlarında olduğumuzu açıklıyoruz.

Tüm demokratik kamuoyunu onları desteklemeye çağırıyoruz.