Anasayfa , Haberler , 'Çatı Partisi'nden çevre örgütlerine çağrı

'Çatı Partisi'nden çevre örgütlerine çağrı

İSTANBUL | 17 – 08 – 2011 | Çatı Partisi çalışmalarını yürüten milletvekilleri Sebahat Tuncel, Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Kürkçü ve Levent Tüzel, çevre örgütleri temsilcileri ile bir araya geldi.

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku bileşenlerinin de bulunduğu Çatı Partisi çalışmaları kapsamında, bugün çevre örgütleriyle bir toplantı yapıldı.

Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nde düzenlenen toplantıya Çatı Partisi çalışmalarını yürüten Bloğun İstanbul milletvekilleri Sebahat Tuncel, Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Kürkçü ve Levent Tüzel ile Nükleer Karşıtı Platform, Karadeniz İsyandadır Platformu, Yeryüzüne Özgürlük Derneği, Ergene Platformu temsilcileri katıldı.

Levent Tüzel, seçimlerden önce toplumun her kesimine ulaşamadıklarını belirterek, şimdi muhalif kesimlere ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. Türkiye’de bir toplumsal hareket oluşturmak istediklerini dile getiren Tüzel, tüm çevre örgütlerini “Çatı Partisi” gündemli toplanacak olan kongreye davet etti.

Sebahat Tuncel de “Türkiye’de toplumsal muhalefeti nasıl örebiliriz?” sorusuna cevap aradıklarını söyledi, “Demokratikleşme, kimlik sorunu ancak ortak bir mücadele ile çözülecek. Kongrenin ekolojik, toplumsal cinsiyet özgürlükçü bir duruşun yanında barışın sözünü söylemesini hedefliyoruz. Biz size var olan bir oluşuma gelin demiyoruz. Gelin, bir oluşum kuralım ve toplumsal muhalefeti hep birlikte yükseltelim” dedi.

Çevre örgütlerinin temsilcileri ise kendilerine geç gelinmesini eleştirdi. (Etha)