Home , Haberler , ‚Bu cezadan başbakan sorumlu‘

‚Bu cezadan başbakan sorumlu‘

necati_abayİSTANBUL |22-05-2013 |11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan gazeteci Necati Abay, „Bu cezayı almamda Başbakan Erdoğan’ın doğrudan sorumluluğu bulunuyor“ dedi.

Hakkında verilen hapis cezası nedeniyle yurtdışında yaşamak zorunda kalan Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu Sözcüsü Necati Abay, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yazılı bir açıklama ile verilen cezaya tepki gösteren Abay, „10 yıllık yargılamam boyunca aleyhime hiçbir delil bulunmamasına rağmen örgüt üyesi olduğum iddiasıyla ve üstelik üst sınırdan ‚kanıt yok ama kanaatten‘ 11 yıl 3 ay ceza verdi. Mahkeme ayrıca yurtdışı çıkış yasağı koydu ve adli kontrol kararı aldı“ dedi.

‚YENİDEN YARGILAMADA BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ‘

Yerel mahkemenin verdiği 18 yıl 9 aylık cezayı fazla bulan Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin cezayı fazla bularak örgüt üyeliğinden ceza istediğini hatırlatan Abay, „Yeniden yargılanmamda esasen bir şey değişmedi, hukuksuzluk bir kez daha perçinlenmiş oldu“ diye belirtti.

Hakkındaki hapis cezası nedeniyle doğrudan Başbakan Erdoğan’ın sorumlu tutan Abay, şunları kaydetti: „Başbakan Erdoğan’ın 7 Mart 2012 tarihinde TV’lerde bizzat isim vererek sözcülüğünü yaptığım TGDP’yi sahte tutuklu gazeteciler listesi -O tarihte TGDP’nin listesi 105 tutuklu gazeteciden oluşuyordu- oluşturmakla suçlamış ve karalamıştı. Hem Yargıtay’ın hem de yerel mahkemenin aleyhime verdiği kararda Başbakan Erdoğan’ın bu karalama faaliyetinin doğrudan etkisinin bulunduğunu düşünüyorum.“

Necati Abay, 28 Ocak tarihinde Stan ve Akit gazeteleri tarafından hedef gösterildiğini hatırlattı, „Star ve Akit gazeteleri de sorumludur“ dedi.

Adalet arayışını sürdürmeye devam edeceğini belirten Abay, „Özellikle belirtmem gerekir ki, bir işkence mağduru olarak şu anda İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı olan Sedat Selim Ay dahil işkenceci polisleri ve TC devletini AİHM’de mahkum ettirmemin de bir bedelidir yaşadıklarım“ diye kaydetti.