Home , Avrupa , Binlerce kişi Paris’te katliamı protesto ediyor

Binlerce kişi Paris’te katliamı protesto ediyor

Paris|12-01-2013 |thumb10785 Kürt kadın siyasetçilerine yönelik suikasti kınamak ve infazların bir an önce aydınlatılması talebiyle binlerce kişi Paris’te bir araya geldi. Eyleme yoğun bir katılım var.

Paris’e uzak şehirlerde yaşayanlar gece saatlerinden itibaren yola çıkarken, binlerce kişi Gare de l’Est’te (Doğu Garı) toplandı.

Sabah saatlerinden itibaren tren garına doğru giden tüm caddelerde Kürtlerin akışı gözlendi. Garın önündeki alan dolup taşarken, halen kitlenin akışı devam ediyor. Esnaflar da işyerlerini kapatarak eylem alanına geldi.

Kitlenin toplandığı alan, PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in 9 Ocak günü katledildiği Kürdistan Enformasyon Merkezi yakınında bulunuyor.

KCK, PKK, Doğu Kürdistan’dan PJAK, Batı Kürdistan’dan PYD, kadın organizasyonları KJB ve PAJK bayrakları ile yoğun bir şekilde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın resimlerinin taşındığı eyleme Türkiyeli sol organizasyonlar, Güney Kürdistanlı partiler ve Fransız parti ve örgütler de katıldı.

Türkiyeli sol organizasyonlardan MLKP, MKP, ATİK, DİDF, DHK, DKP, ADHK, EÖÇ ve KDÖ bayrak ve pankartları ile eyleme yoğun bir şekilde katılarak dayanışma gösterdi. Kürdistan Komünist Partisi (KKP) ve Kürdistan İslami Hareketi’nin (CİK) bayrakları ile alanda bulundukları görüldü.

Ayrıca Ezidi ve Alevi örgütleri eyleme tam destek verirken, Asuri-Keldaniler de başta Villiler-le-Bel banliyösü olmak üzere işyerlerini kapatarak Kürtlerle dayanışmalarını gösterdi.

Kürdistan’ın dört parçasından eyleme katılımların yaşandığı gözlendi. Günlerdir olduğu gibi bu eyleme da Fransız medyasının yoğun ilgisi gözlendi.

Katılımlar devam ederken binlerce kişilik kitle Colonel Fabien meydanına doğru yürüyecekler. BDP Eş Başkanları Gültan Kışnak ve Selahattin Demirtaş ile DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk’un da yürüyüşte yer alması bekleniyor. Avrupa’daki Kürt siyasetçiler ve Kürt sivil toplum örgütlerinin temsilcileri hepsi eylem alanında.