Anasayfa , Avrupa , Berlin Kürdistan`daki Öz Savunma Direnişini Selamladı

Berlin Kürdistan`daki Öz Savunma Direnişini Selamladı

1930231_982600358490422_2756274193217410678_nBerlin Ɩ12.03.2016Ɩ HDK Berlin`in cağrısıyla 12.03.2016`da Almanya`nın başkenti Berlin`de düzenlenen bir yürüyüş ile AKP önderliğindeki faşist TC devletinin kürtlere karşı uyguladığı savaş ve katliam politikaları protesto edilerek, Kürt halkının Kürdistan`daki öz savunma direnişleri selamlandı.

Eyleme katılan kitle Berlin Alexander Platz`da saat 13:00 da bir araya gelerek, saat 14:00 `da önce Dışişleri Bakanlığına, oradanda Potsdamer Platz´a doğru yürüyüşe geçti. Önceki eylemlere göre katılımcı sayısının arttığı gözlenen eylem büyük bir coşku ile başladı.

Eyleme Die Linke, ATIF, Partizan, MLPD, ADHK,YPG,YPJ, HDP Berlin, DKP, ARAB, DIDF, ANTIFA, Jugend Wiederstand gibi yerli ve göçmen bir çok örgüt katılımları ile destek verdiler.

Yürüyüş toplanma alanında ve yürüyüş boyunca yapılan konuşmalar ve atılan sloganlar ile TC devletinin faşizan tavrı lanetlenerek, Kürdistanda`ki direniş bir kez daha sahiplenildi. Ayrıca Alman Dış Işleri Bakanlığı önüne gelindiğinde yapılan kısa süreli oturma eylemi ile Almanya devletinin dış politikası ve AKP hükümeti ile yapılan kirli pazarlıklar protesto edildi. Burada konuşma yapan NAVDEM başkanı Yüksel Koç, Sol Parti milletvekili Ulla Jelpke, Kürdistan Dayanışma Komitesinden Nick Brauns ve ATIF Berlin`den bir konuşmacı da Erdoğan ve Merkel’in mülteci pazarlığı üzerinden geliştirdikleri kirli pazarlıklar kınandı.

Eyleme bitiş noktası olan Potsdamer Platza´a gelindikten sonra olaysız bir şekilde son verildi.