Anasayfa , Avrupa , Barış Atay’la “DİKTATÖR”

Barış Atay’la “DİKTATÖR”

Tiyatro BAINNSBRUCK | 31 – 01 – 2016 | 31  Ocak 2016 Pazar günü ATİGF Tirol dernekleri Sanatsal bir etkinlik gerçekleştirdi. 380  civarında tiyatroseverin buluştuğu etkinlikte ATİGF adına yapılan konuşma da Türkiye ve Türkiye Kürdistan`ında yaşanan son gelişmelere değinilerek, devlet terörü kınandı.

Sonrasında ise devrimci sanatcı Barış Atay sahneye davet edildi.  “Sadece Diktatör” oyununu sergileyen tiyatro sanatçısı Barış Atay, 1 saatlik tek kişilik oyunda dünyadaki ve Türkiye’deki diktatörlerin dünyalarını ve yükseliş süreçlerini, halka zülm ederlerken içinde bulundukları duygu ve düşünceleri politik bir dile sahneye sergiledi. Tiyatroseverlerin can kulağı ile dinlediği ve seyrettiği  Sadece Diktatör oyunu sıradışı politik mesajlarla yaşamın gerçeklerini kitleye Sanatsal bir dile anlattı. Ayakta alkışlanan oyun sonrası Barış Atay, etkinliği düzenleyen ATİGF Tirol derneklerine ve  tiyatroya izlemeye gelen kitleye hitaben bir teşekür konuşması gerçekleştirdi.

İzleyici kitleyi kendilerini sorgulamaya, düşünmeye ve kendi gerçekliğiyle  yüzleşmeye davet eden oyun, büyük bir dikkatle izlendi. Etkinliğe katılan bu tür politik sanatsal etkinliği düzenledikleri için ATİGF derneklerine teşekür ettiler.

ATİGF Temsilcisi, Barış Atay ile “Sadece Diktatör” oyununu   Eylül- Kasım 2016 tarihleri arasında Avusturyada 5-6 alanda turneyle tiyatral oyunu sergilemeyi plandıklarını duyurdu.