Home , Haberler , Bakırköy Cezaevinde kadın tutsaklara saldırı

Bakırköy Cezaevinde kadın tutsaklara saldırı

İSTANBUL | 17 – 08 – 2011 | Hak ihlalleri, işkenceler, keyfi yasaklamalar ile gündemden düşmeyen cezaevlerinden bir saldırı haberi daha geldi. 16 Ağustos 2011 tarihinde Bakırköy Kapalı Cezaevinde görme engelli ve kanser hastası tutsak Hediye Aksoy için adalet isteyen siyasi kadın tutsakların şiddet gördüğü öğrenildi.

ANF’ye konu hakkında bilgi veren Avukat Sevinç Sarıkaya, saldırı haberini müvekkiliyle görüşmeye gitmeden önce öğrendiğini şiddete maruz kalan kadın tutsakların birçoğunun vücudunda darp izleri olduğunu belirtti.

CEZAEVİ MÜDÜRÜ ‚GÖRÜŞECEĞİM‘ DİYEREK ÇAĞIRDI VE…

Saldırı haberini alır almaz cezaevine gittiğini belirten Avukat Sevinç Sarıkaya şunları anlattı: „Yapılan tüm basın açıklamalarına ve duyurulara rağmen cezaevi idaresinin görme engelli ve kanser hastası Hediye Aksoy’un durumu için kayıtsız kalınmasına isyan eden kadın tutuklular cezaevi müdürüyle görüşme talebinde bulunmuş. Talebin reddedilmesi üzere tutsak kadınlar kapılara vurmaya başlamış. O sırada cezaevi müdürü görüşme talebini kabul ettiğini ancak kendisiyle ancak 3 kişinin görüşebileceğini bildirerek 22 siyasi tutuklu kadının bulunduğu B.5 koğuşunu açtırmış. Kadınlar aralarında kimin müdürle görüşeceğini belirlemeye çalışırken, birden koğuşa giren bütün cezaevi görevlileri tarafından feci şekille darp edilmişler.“

TEKME, YUMRUK VE COP DARBELERİ

Kadın tutsaklardan bazılarının karın bölgelerine tekme, yüzlerine ve vücutlarına da yumruk ve cop darbesi aldıklarını açıklayan Av. Sarıkaya, „Kadınların birçoğu çeşitli yerlerinden yaralanmış. Bugün konu hakkında Bakırköy Cezaevi savcısına suç duyurusunda bulunmuşlar. Yarın daha da detaylı bilgi almayı bekliyorum” diye konuştu.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şube Başkanı Avukat Taylan Tanay da yarın hastane yönetimi ve ilgili savcılıkla görüşeceklerini söyledi. (ANF)