Home , Avrupa , Avusturya’da Tiyatro Turnesi Gerçekleşti

Avusturya’da Tiyatro Turnesi Gerçekleşti

IMG_9077AVUSTURYA  |23-10-2014| Avrupa’nın dokuz yerinde örgütlenen ATİK Tiyatro turnesinin Avusturya ayağı sonuçlandı.

Başta Ortadoğu’da yaşanan her türlü katliam, baskı ve sömürünün devam ettiği bir süreçte, özellikle İŞID terör örgütünün Kobane’deki katliam saldırılarına karşı Avusturya’nın’nin her şehrinde uzun zamandır gerçekleşen kitlesel sokak eylemlerin gölgesinde oynanan Tiyatro turnemiz yaklaşık beşyüz ün üzerinde cıvarında seyirciyle buluştu.

Turnemizi ölümünün 30. Yılında Yılmaz Güney’i anmak, Kobane, Şengal ve Gazze’de direnenleri selamlamak amaçıyla yürüttüğümüz bu çalışmayı, ASOT Canlar Tiyatro ekibiyle “İNSANLARIM” adlı oyunu izleyen seyircinin oldukca beğenisini topladı.

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) adına yapılan açılış konuşmasıyla başlayan tiyatro gösterimlerinde ilginin yüksek olduğu gözlemlendi.

17 Ekim Viyana, 18 Ekim Wörgl19 Ekim Linzde de gerçekleşen Tiyatro etkinliği, çocuk gelin, yolsuzluk, baskılar, din ve siyaset, katliamlar, Gezi ve Kobane gibi bir çok sıcak temalar ele alınarak sergilenen oyun sonunda, Gezi Şehitleri için seslendirilen gezi marşı eşliğinde, oyuncular sahneye “Gezi Şehitleri Ölümsüzdür!” Pankartının çıkartmasıyla kitle ayakta alkışladı.

Tirolda Kobaneyle ilgili 8 Kasım da yapılacak dayanışma gecesinin propagandası yapılarak  kitlelere çağrı yapıldı.

Tiyatro etkinliklerinde YDG merkezi gençlik  Festivalinin tanıtımı için özel info standt’ı açarak bilet dağıtımı gerçekleştirildi.