Home , Avrupa , Avrupa`da Efrin Eylemleri (Güncellendi)

Avrupa`da Efrin Eylemleri (Güncellendi)

Haber Merkezi|13.03.2018| Türk Ordusunun 20 Ocak`tan bu yana Efrin`e tüm olanaklarını kullanarak bombardımanı ve sivil katliamlarının hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Efrin merkeze doğru ilerlediği haberleri geldiği itibarı ile tüm Avrupa`da eylemler gerçekleştirildi. Kimi Türk yada Rus Konsoloslukları önüne, kimi Havaalanı yada tren Gar`larına doğru yürüyüşe geçti. Avrupa`dan Efrin`in yalnız olmadığını göstermek için Efrin direnişi ile dayanışma eylemleri yapıldı.

Duisburg’ta Efrin Eylemi

Efrin direnişinin 52. gününde, Duisburg Efrin’i Sahiplenme Platform’u tarafından Duisburg şehir merkezinde bir miting düzenlendi. Pazartesi (bugün) saat 17:30’da başlayan miting’e Duisburg Efrin’i Sahiplenme Platform’u bileşenlerinden ATİF, AGİF, Nav-DEM’in yanı sıra MLPD ve DİE LİNKE gibi bir çok kurum ve devrimci demokrat kişi eyleme katıldı. Almanca ve Kürtçe direniş ezgililerinin söylendiği mitingde Efrin’li bir ana’nın etkili konuşması mitingde duygusal anlar yaşattı.

Alman üretimi silahların Efrin’de sivil halkı öldürdüğüne dikkat çekilen miting de Alman ve Türk Devleti arasındaki silah ticareti de mitingde teşhir edildi. Ayrıca son süreçte gerçekleştirilen Efrin’i sahiplenme eylemlerine karşı Alman Devleti’nin saldırgan ve yasakçı politikaları ve son olarak Alman Polisinin Neuss şehrindeki Mezopotamya Yayınları ve Mir Multimedia’ya baskınlar düzenleyerek binlerce kitap, CD ve şarkı arşivine el konulması mitingde protesto edildi.

Innsbruck’ta Efrin Eylemi

Avusturyanın İnnsbruck şehrinde Efrin dayanışma komitesi Sivil İhtitatsızlık eylemi gerçekleştirdi. Şehrin merkez yeri olan Eski şehirde (Altstat) kitlesel sivil ihtitatsızlık Eylemi gerçekleşti.
200 yakın kitlenin katıldığı eylem 45 dakika sürdü. Polisin gelmedine rahmen kitle sloganlarla Efrinle dayanışmasını haykırdı. İzlemeye gelen kitleye yönelik konuşmayla Efrin işkal anlatıldı.

Frankfurt Efrin Eylemi
Almanya`nın Frankgürt kentinde Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi
Saat 17.30 Frankfurt HBF’de Frankfurt, Offenbach, Hanau, Gissen, Darmstadt, Russelsheim, Mainz’da yaşayan Türkiye`li ve Kürdistan`lılar “Yaşasın Efrin direnişi” pankartı ile sokağa çıktılar.
Önce Rusya Konsolosluğu önüne yürüyen kitle burada bir oturma eylemi yaptı. “Terörist Putin”, “Katil Erdoğan”, “Biji berxwedane Efrinê” sloganları atana kitle daha sonra 7 km uzaklıktaki ABD Konsolosluğu’na yürüdü. ABD Konsolosluğu önünde ise bir miting düzenlendi. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde Kürt siyasetçisi Serhat Ağırı bir konuşma yaptı.
“Nasıl ki Kobanê’de DAİS’i yendiysek bugün de Efrin’de işgalci Türk ordusunu yeneceğiz” diyen Ağırı, bunun için Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar her dakika eylem içerisinde olması gerektiğini belirtti. Konsolosluk önünde yaklaşık 50 dolayında Genç Efrin için sabaha kadar oturma eylemi başlattı.

Köln’de Efrin Eylemi

İşgalci Türk devletinin Efrin merkezine yönelik hava bombardımanı ve sivil katliam haberleri üzerine Avrupa’nın birçok kentinde olduğu gibi Köln’den de protestolarla karşılandı. Dün gece haberin duyulmasının ardından Dom Kilisesi önünde yapılan eylemin ardından bugün de (11 Mart) Köln Hauptbahnof önünde bir eylem gerçekleştirildi. Partizan, Alınteri, HBDH, Partizan, YPG, YPJ flamalarının açıldığı eylemde „Diktatör Erdoğan“, „Yaşasın enternasyonal dayanışma“, „Yaşasın Efrin direnişi“ vb sloganlar atıldı.

Londra Efrin Eylemi

Türk devleti ve güdümündeki çetelerin Efrin’e yönelik işgal saldırısı devam ederken, Efrin şehir merkezine yönelik bombardımanlarda yüzlerce sivilin katledilmesini protesto etmek için harekete geçen devrimci, demokrat ve yurtsever kurumlar Londra merkezinde eylemler yapmaya devam ediyor.
11 Mart Pazar günü King’s Çross St Pancreas uluslararası tren istasyonunu işgal etmeye çalışan kitleye saldıran polis 5 kişiyi gözaltına aldı. Bunun ardından yürüyüşe geçen kitle çeşitli kavşakları trafiğe kapatarak başbakanlık önüne doğru yürüyüşe geçti. Kitle yürüyüş esnasında İngilizce ve Kürtçe sloganlarla Türk devletinin saldırılarını ve İngiliz hükümetinin sessiz kalmasını protesto etti.
Başbakanlık önüne gelen kitle burada da sloganlara devam etti. Burada yapılan açıklamada eylemlerin devam edeceği duyuruldu. 12 Mart tarihinde saat 17:00 da başbakanlık önünde eylem yapma kararı alındı.

Viyana Efrin Eylemi

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Efrîn’le dayanışmak için bir yürüyüş gerçekleşti.
11 Mart akşamı saat 22.00 sıralarında bir araya gelen kitle YPG ve YPJ bayraklarıyla Abdullah Öcalan’ın posterleriyle Mariahilfer Caddesi’nde bir yürüyüş gerçekleştirdi. „Yaşasın Efrîn“, „Avrupa finanse ediyor Türkiye bombalıyor“, „Türk ordusu Efrîn’den defol“ sloganları attı.
Strasbourg Efrin Eylemi
Fransa’nın Strasbourg kentinde de 11 Mart tarihinde yaklaşık 2 bin kişi Efrîn’e yönelik işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti. Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünden başlayan yürüyüş Place Kleber’e kadar sürdü. Eylemde Türk devlet saldırılarını protesto eden sloganlar atıldı.

Zürih Efrin Eylemi
Efrin Rojava Direniş Platformu İsviçre`nin acil çağrısı ile 10 Mart akşamı Zürih Belediye Meclisinin önünde toplandı. Uzun bir bekleyişin ardından gecenin geç saatlerinde sloganlarla Türk Konsolosluğuna yürüdü. Uzun bir bekleyişin ardından eylem 11 Mart günü yapılacak miting çağrısı ile sonlandırdı.
İsviçre’nin kentlerinden bir araya gelen 10 bini aşkın kişi, Zürih’te 11 Mart günü gerçekleştirdikleri görkemli yürüyüşle Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Efrîn’e dönük soykırım saldırılarını protesto etti.
Zürih Helvetiaplatz’da “Efrîn yalnız değildir”, “İşgalci Türk devleti”, “Katliamı durdurun”, “Her yer Efrîn her yer direniş” pankartları arkasında bir araya gelen 10 bini aşkın kişi, Zürih’in en işlek caddelerinde gerçekleştirdikleri yürüyüşle “Efrîn yalnız değildir” mesajı verdi.
Her yer Efrin her yer Direniş
Türkiyeli Devrimci örgütlerin, Kürdistanlı örgütlerin ve İsviçreli alternatif gruplarında destek verdiği yürüyüşe, 7’den 70’mişe her yaştan insan katılarak Türk devletine öfke kustu. Yürüyüş boyunca Türk devleti ve Erdoğan’ı lanetleyen dövizler taşınırken, hep bir ağızdan atılan “İşgalci Türk devleti”, “Katil Erdoğan”, “Efrîn yalnız değildir”, “Her yer Efrîn he yer direniş” sloganları Zürih’te yankılandı.
Efrîn’de yaşanan sivil katliamlardaki Türk devleti, Rusya ortaklığına da dikkat çekilen yürüyüşte, BM ve uluslararası güçlerin Türk devletinin soykırım saldırılarına karşı sessiz kalmasına tepki gösterildi.
YPG Sözcüsü Mehmud: “ Avrupa`daki direniş bize güç katıyor.”
Burklıplatz’da kısa bir ara verilen yürüyüşe, YPG Efrîn sözcüsü Nuri Mehmud telefonla bağlanarak Avrupa’da alanlara çıkan Kürdistanlı ve dostlarını selamladı. Efrîn’de son bir kişi kalana kadar direneceklerini ifade eden Mehmud, “Efrîn halkı sonuna kadar direnecek, bütün dünya bunu böyle bilsin” dedi. Avrupa’da alanlara çıkan milyonlarca insanın direnişlerine güç kattığını söyleyen Mehmud, “Her yer eylem alanına çevrilmeli, sınırları aşan direniş cephede savaşan bizlere büyük güç veriyor. Bunun için direnişi her alanda daha da yükseltmeliyiz” dedi.