Home , Avrupa , Avrupa’da Afrin İçin Ayakta
Hamburg

Avrupa’da Afrin İçin Ayakta

Hamburg

HABER MERKEZİ |22.01.2018|Afrin İşgal girişimi dün faşist T.c ‘nin hava bombardımanı ile başladı.Bununla beraber karadan da ve Türkiye’den de Afrin’e yönelik saldırılar sürdürülüyor. Avrupa’da Afrin’e destek eylemleri , T.c işgal girişimi protestoları da yoğunluk kazandı. Koban’e direnişi ruhuyla faşist T.c ve emperyalist devletler protesto edildi.Haber merkezimize bölgelerden ulaşan ve ağırlıklı olarak dün (21.01) gerçekleşen eylemler şu şekilde ;

HAMBURG

Afrin işgal planları ve girişimi Hamburg’ta protesto edildi. Dün(20.01.) Hamburg Belediye sarayında izinsiz bir protesto eylemi gerçekleşti.  Yapılan konuşmalarda faşist T.c devletinin ve emperyalistlerin politikaları teşhir edilirken Afrin’de direnişe gecen güçler selamlandı. Hamburg Belediye Sarayı (Rathaus) önünde bir araya gelen devrimci , demokrat ve yurtseverler Merkezi Tren İstasyonu ( Hauptbahnhof) önüne kadar yürüyüş yaparak ‘‘Afrin Yalnız Değildir !’’ mesajını haykırdı.

Bugün önceden çağrısı yapılan ve kitlesel katılım sağlanan Afrin işgal girişimini protesto etme amacıyla Dammtor semtinde bir araya gelindi. Dammtor’a gelen devrimci ,demokrat ve yurtseverler açıklamaları ile faşist T.c ve emperyalist devletleri teşhir edildi. ATİF adına söz alan temsilci, faşizmin dün Kobane direnişinde nasıl yenilgiyi tadtıysa bugün de aynı şekilde direnişle ve dayanışma ile yenileceğini vurguladı. Yapılan konuşmaların ardından Dammtor ‘da bulunan T.c konsolosluğu önüne bir yürüyüş yapıldı. Kitlesel gerçekleşen eylemde Faşizme ve T.c’de iktidarda bulunan Erdoğan’a karşı tepkiler dile getirilirken Afrin’de direnişe geçen YPG ve YPJ savaşçıları selamlandı.

Merkezi noktalardan daire cizilerek yürüyüşün başladığı yere yakın olan konsolosluk binasına kadar çalınan marşlar ve sloganlarla yürüyüş gerçekleştirildi.Yapılan konuşmalarda T.c politikaları teşhir edilirken devrimci, demokrat ve yurtseverlere bugün ki gibi önümüzdeki süreç için de duyarlılık çağrısı yinelendi.

BERLİN

Berlin

Faşist Türk devletinin Rojova`nın batısında bulunan Efrin Kantonu`na saldırısı , Navdem Berlin`in çağrısı ile düzenlenen yürüyüş eylemi ile Almanya`nın başkenti Berlin`de protesto edildi. Yürüyüş 20.01.2018`de saat 16:00 `da Berlin-Hermanplatz U-Bahn istasyonunda başlayarak, Türkiyeli Göçmenlerin yoğun yaşadığı Kreuzberg sokaklarından geçerek bitiş noktası olan Berlin-Oranienplatz`da son buldu. Eylem için yüzlerce kişi bir araya gelerek faşist TC devletinin Efrin saldırısını ve T. Erdoğan önderliğindeki AKP diktatörlüğünü lanetlediler. Eyleme Navdem-Berlin`in yanı sıra ATIK, Partizan, HDK/HDP Berlin kurumlarıda katıldılar. Tüm kitle hep bir ağızdan ,, Biji berxwedana Efrin, Türkei raus aus Kürdistan, Terrorist Erdoğan, Hoch die internationale Solidarität, Deutschland finanziert Türkei bombardiert„ attığı sloganlar ile Almanya başta olmak üzere tüm Avrupa`nın faşist Türk devletinin Efrin operasyonuna sessiz kalmaları ve kirli pazarlıkları teşhir edildi.
Türkiye`nin Efrin`e yönelik günlerdir süren topçu atışları, 20 Ocak 2018 tarihinde Zeytin Dalı Harekatı adı altında havadan ve karadan yapılan saldırılara dönüştü.
Eylem esnasında söz alan konuşmacılar, diktatör R. T. Erdoğan önderliğindeki faşist Türk devletine Kobane`deki şanlı direnişi hatırlatarak, Efrin Kantonu`nun kanlarının son damlasına kadar savunulacağı ve Rojova Kürdistan`ının Türk devletine mezar olacağını vurguladılar. Efrin direnişinin tüm dünya kamu oyuna mal edilmesi gerektiği ve Avrupa`nın tüm şehir ve sokaklarında halkın ayağa kalmasının zorunluğuna dikkat çekildi.
Yürüyüş bitiş noktasına varırdıktan sonra yapılan konuşmalar ve duyurulardan sonra olaysız bir şekilde son buldu. Yürüyüşü düzenleyen Navdem-Berlin tüm kitleye ayın 24.01.2018`inde Almanya Parlementosu önünde yapılacak miting eylemine katılım çagrısı yaptı.

Duisburg

Duisburg

Bugün Almanya’nın Duisburg kentinde, faşist Türk devletinin Efrin işgaline karşı Duisburg Demokratik Kürt  Toplum Merkezinin çağrısı üzerine bir yürüyüş düzenlendi.   Akşam saatlerinde, Duisburg Merkez Gar‘ında bir araya gelen kitle,  kurumların yaptıkları  açıklamalardan sonra yürüyüşe başladı. ATİK, AGİF gibi demokratik kitle örgütlerinin de katıldığı  yürüyüşte sık sık „ Katil Erdoğan“,  „ Biji Berxwedena Efrine“, „ Türk ordusu Efrin’den defol“ sloganları atıldı. Yürüyüş Königstr. önünde yapılan mitingin ardından son buldu.

Köln

Türkiye ve Türkiye Kürdistan’ındaki zindanlarında TTE(Tek Tip Elbise) dayatmasına ve Faşist Türk Devlet’inin Afrin’i işgal girişimi Köln Şehrinde Protesto edildi.

Saat 14’de ‘‘ Cezaevlerinde ve sokaklarda katliamlara izin vermeyeceğiz‘‘ şiarı ile Ebertplatz’ta bir araya gelen binlerce insan miting gerçekleştirdikten sonra Köln-Neumarkt’a doğru yürüyüşe geçti. NAVDEM, ATİK, AGİF, ADHK,YDG ve Partizan gibi bir çok örgütün katıldığı yürüyüş esnasında Abdullah Öcalan ve YPG flamalarının taşınmasınını bahane eden alman polisi zaman zaman eyleme müdehale etmek isteyerek gerginlik yaratmaya çalıştı.Çoşkulu geçen yürüyüş Neumarkt’a gelindiğinde, saldırılar sürdükçe eylemlerin de devam edeceğini ve Avrupa’da yaşayan halkın bu konuda duyarlı olmaları vurgulandıktan sonra eylem sonlandırıldı.

Londra

Londra

Türk devletinin Afrin’e yönelik saldırıları Londra’da faaliyet yürüten Demokratik Güç Birliği – Britanya tarafından düzenlenen eylem ile protesto edildi.

Yağmurlu hava şartlarına rağmen Londra Trafalgar meydanında toplanan yüzlerce devrimci, demokrat yurtsever kitle ‘Türk devleti Kürdistan’dan defol’ ‘kahrolsun Türk devleti’ sloganlarıyla saldırıyı protesto etti.

Daha sonra yürüyüşe geçen kitle başbakanlık önüne kadar sloganlarla coşkulu bir şekilde yürüdü. Başbakanlık önünde yapılan açıklama ile eylemlerin devam edeceği vurgulandı ve yürüyüş sonlandırıldı.

Uzun bir süredir Afrin’e yönelik saldırını sinyali veren R. T. Erdoğan, Rusya’nın onayını aldıktan sonra önceden havadan ve top atışlarıyla saldırdığı Afrin’de şimdiye kadar onlarca sivil öldürüldü.

Demokratik Güç Birliği tarafından yarın (22.01.18) Rus elçiliği önünde eylem çağrısı yapıldı.

Frankfurt

Frankfurt

TC’nin Afrin’i işgal girişimleri Frankfurt’ta da protesto edildi. Cumartesi bir araya gelen Türkiyeli devrimci ve demokratik kurumlar ile antifaşist kurumlar, Türk devletinin işgal girişimlerini protesto ederken, Alman devletinin sessiz kalmasını da kınalar. yapılan konuşmalarda TC devletinin, Alman hükümetinden cesaret aldığını, Gabriel’in Türk devletine silah satmak için işgale sessiz kaldığını vurguladılar. ‚Katil Erdoğan!‘, ‚Erdoğan bombalıyor, Merkel destekliyor!‘, Beji berxwedan a Efrin’e!‘ sloganlarıyla Anagar istasyonu önünden hareket eden kitle kent merkezinde yürüyüşü sonlandırdı.

Protesto etkinlikleri pazar günüde sürdü. ATİF adına yapılan konuşmada TC devletinin işgali girişimleri karşısında Afrin direnişini selamladıklarını ve bu direnişin ikinci Kobane zaferi olacağını vurguladı ve dayanışmayı en üst seviyede gerçekleştireceklerini dile getirdi. Kurum temsilcileri yaptıkları konuşmalarda dayanışma eylemlerine devam edeceklerini, kitenin duyarlı kalması gerektiğini dile getirdiler.

LYON

Lyon

Fransa’nın Lyon kentinde Faşist T.C devletinin Efrîn saldırısını Türkiyeli, Kürdistanlı ve Fransızların katıldıkları yürüyüş ve miting ile protesto edildi.Yürüyüş boyunca “Kahrolsun faşist Türk devleti”, “Katil Erdoğan”, “Biji berxwedana Efrîne” sloganları atıldı.

Yürüyüşe Mezopotamya Kültür Derneği, Lyon Partizan, Lyon Genç Komünistler bayrak ve flamalarıyla katılım sağladılar. Afrin’e yönelik işgal girişimi devrimci-yurtsever kurumlar ve örgütler tarafından Strasbourg’da da protesto edildi!