Home , Avrupa , AvEG-Kon: 'Veto Tutmadı Sıra Tutuklamada'

AvEG-Kon: 'Veto Tutmadı Sıra Tutuklamada'

AVRUPA | 28 – 04 – 2011 | Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu AvEG-Kon bir açıklama yayımlayarak Kürt Halkı İle Dayanışmaya çağrı yaptı. Son günlerde Demokratik Çözüm Çadırlarına ve evlere yapılan baskınları protesto eden AvEG-Kon, Kürt halkıyla dayanışma çağrısı yaptı.

Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğu adaylarına veto kararının kitlesel tepkilerle geri çektirildiğini belirten Konfederasyon, tutuklamalarla seçim çalışmalarını baltalamaya çalıştığının altını çizdi. Açıklamanın tümü şöyle:

30 yıldır sürdürdüğü tüm kirli savaş oyunları ile Kürt halkının direnişini kıramayan, sonunda Kürtlerin varlığını kabul etmek zorunda kalan sömürgeci faşist Türk devleti, şimdide Kürt halkının iradesini teslim almaya çalışıyor.

12 Haziran 2011 tarihinde seçimlere gidecek olan Türk devleti, Kürt halkının çıkardığı bağımsız adaylara “veto” çıkararak seçme ve seçilme hakkını elinden almaya çalışmıştır. Fakat karşılaştığı direnişle bunu başaramayan devlet, şimdi de tutuklama saldırısıyla seçim çalışmalarını baltalamaya çalışmaktadır.

Hakkari’de ‘Demokratik Çözüm Çadırı’na ve birçok eve baskın düzenleyen, aralarında Belediye Başkanvekili Nurullah Çiftçi, BDP İl Başkanvekili Orhan Koparan, Merkez İlçe Başkanı Kenan Kaya, eski Merkez İlçe Başkanı Fahri Kurt, BDP yöneticileri Maruf Engin, Rahmi Temel, Mehmet Yürür, Melek Atan, Faruk Aksaç, belediye başkan yardımcıları Hatice Demir ve Abdullah Kılıç, İl Genel Meclis Başkanı Ferzinde Yılmaz, İl Genel Meclis üyeleri Mehtap Daştan Demirer, Selahattin Kurt, Kadir Şahin, Mahalle Muhtarı İsa Saklı’nın da aralarında bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı.

Hakkâri Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen 35 kişinin „KCK davası“ adı altında Kürt siyasetçilerine yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında gözaltına alındıkları belirtildi.

Kürt halkı yine ayakta!

Gözaltı saldırısını protesto eden Kürt halkı, 20 bin kişinin katıldığı gösteri ve kentte yapılan kepenk kapatma eylemleri ile tepkisini sokağa döktü. Emniyet Müdürlüğü önünde düzenledikleri eylemden sonra Güney Kürdistan’a geçeceklerini belirterek kent çıkışına doğru yürüyüşe geçen 20 bin kişi, Depin mevkiin de oturma eylemine geçti.

Göçmen işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler;

Günlerdir çiğnenmeye çalışılan iradesine sahiplenen, ölümüne direnişlerle karşı koyan Kürt halkı ve yöneticilerine yapılan saldırı, sadece Kürtleri ilgilendiriyor gibi görünse de saldırıların boyutu geleceği hedeflemektedir. Bu saldırılar karşısındaki her suskunluk, faşizmin “gizli ajandalarına” verilmiş cesarettir. Sesinizi yükseltin!..

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) ve örgütleri olarak; Kürt halkının direnişini selamlıyor, tutuklama saldırılarını protesto ediyoruz. Kürt halkının direnişi direnişimizdir!

TUTUKLAMA SALDIRISINA SON!

YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ!

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) ve Üye Kurumlar

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) – agif@gmx.de

İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu (İGİF) – igif@gmx.ch

Paris Türkiyeli İşçiler Kültür Derneği (ACTIT) – actit2004@hotmail.com

Londra Göçmen İşçiler Kültür Derneği (GİK-DER) – rwca1991@hotmail.com

Hollanda Vardiya Enternasyonal Kültür ve Sanat Vakfı (VEK-SAV) – veksav@hotmail.com

Edinburg Göçmen Aileler Birliği (EGA-BİR) – urfo@hotmail.com

Belçika Ezilen Göçmenler Kolektifi (EGK) – info@collective-oi.org

Avusturya Göçmen İşçiler İnisiyatifi – migrant@gmx.at