Anasayfa , Avrupa , AvEG-KON ESP'ye yönelik saldırıları kınadı

AvEG-KON ESP'ye yönelik saldırıları kınadı

AVRUPA | 13 – 09 – 2010 | Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu AvEG-KON, ESP’ye yönelik gözaltıları, gerilla katliamlarını ve Akın Birdal’a yapılan saldırıları kınadı. AvEG-KON, yayımladığı bildiride referandum öncesi yapılan saldırıların, 12 Eylül faşist rejiminin bugün de devam ettiğinin göstergesi olduğunu belirtti.

Bildirinin tümü şöyle:

Faşist Türk devleti, 12 Eylül askeri faşist darbesinin yıldönümünde yapacağı referandum öncesi Kürt halkına ve sosyalistlere yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı. Saldırılar, 12 Eylül faşist rejiminin bugünde tüm şiddetiyle devam ettiğini göstermektedir.

Gözaltı terörü ESP’yi susturamaz!

10 Eylül sabahı, polisin sosyalistlere yönelik saldırılarından bir yenisi daha yaşandı. Sabah saat 5.00 sularında İstanbul’un Gülsuyu, Gazi ve Okmeydanı semtlerinde helikopterler eşliğinde Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üye ve yöneticilerinin evlerine yapılan polis baskınlarında, Dinçer Ergün, Tayfun Kebele, Cebrail Günebakan, Fırat İşsever, Kadir Çiçek, Volkan Akkuş, Eren Ekiz, Çağrı Çakır, Serhat Karabulut, Hüseyin Öztürk, Dursun Gür ve Serkan Tosun isimli 12 sosyalist gözaltına alındı.

ESP’ye yönelik bu saldırılar, her 10 Eylül’de sosyalistlere yapılan ve gelenekselleşen faşist saldırıların devamıdır. Saldırılar bir yandan ESP’nin de güçlü bir bileşeni olduğu boykot cephesini susturmayı amaçlarken, diğer taraftan ezilenlerin politika yapma hakkına tahammülsüzlüğün ifadesidir. 10 Eylül iradesinden korkunun ifadesi olan saldırılar, gücünü davasının haklılığından ve meşruiyetinden alan sosyalistleri, komünistleri susturamadı, bundan sonra da susturamayacaktır.

Gerilla katliamları, Kürt halkının mücadelesini engelleyemez!

Türk devleti, barışa, halkların kardeşliğine düşman olduğunu bir kez daha gösterdi. PKK’nin eylemsizlik kararına rağmen operasyonlarını artıran Türk ordusu, Hakkari’de 9 HPG gerillasını katletti. Binlerce asker eşliğinde havadan ve karadan yapılan ve imha amaçlı olduğu açıkça görülen bu katliam, Kürt halkının barış taleplerine karşılık Türk devletinin savaşta ısrar ettiğini göstermektedir.

Kana doymayan devlet güçleri, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde katliamı protesto eden halka kurşun yağdırarak, 13 yaşındaki Enver Turan isimli çocuğu katletti. Van’da ise basın açıklaması yapan BDP’lilere göz yaşartıcı bombalarla saldıran devlet güçleri, BDP milletvekili Fatma Kurtulan’nın yaralanmasına yol açtı.

Akın Birdal’a saldırı, BOYKOT mücadelesini durduramaz!

BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, Bursa’da düzenlenen referandumu boykot mitinginde kürsüde konuşurken faşist bir saldırıya uğradı. IHD Genel Başkanlığı döneminde de silahlı saldırıya uğrayan Akın Birdal’a yönelik bu yeni saldırı ve ardından polisin mitinge katılanlara gaz bombası ile müdahalesi, Emekçilerin ve Ezilenlerin Boykot Cephesi’nin yürüttüğü boykot çalışmalarına devletin tahammülsüzlüğünün ifadesidir.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) olarak, sömürgeci faşist Türk devletinin ESP’ye yönelik gözaltı terörünü, Kürdistan’da gerillaya yönelik katliamı ve Kürt halkına yapılan saldırıları, Enver Turan’ın katledilmesini ve Akın Birdal’a yönelik saldırıları protesto ediyoruz. ESP’ye, Kürt halkına ve gerillasına yönelik saldırı ve operasyonların durdurulmasını, gözaltına alınan ESP yönetici ve üyelerinin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.