Anasayfa , Avrupa , Augsburg’ta ”HDP’li Vekiller Halkla Buluşuyor” Paneli

Augsburg’ta ”HDP’li Vekiller Halkla Buluşuyor” Paneli

AUGSBURG |01.06.2018| AABF ve HDP Bayern tarafından örgütlenen “HDP’li Vekiller Halkla Buluşuyor” paneli perşembe günü dostça, devrimci tartışmaların ve kitlenin beğenisi ile gerçekleştirildi.

Panelde ilk söz HDP’li Hatip Dicle’ye verildi. Dicle; neden erken seçime gidildiğini ve bu seçimlere bakış açısını tarihsel süreçleri ile anlatıktan sonra, “olabilirki kaybedebiliriz, kaybetmek mücadelenin sonu değildir. Faşizme karşı mücadelemiz farklı biçimlerde devam edecektir. Devrimci hareketin bu noktada çok deneyimi vardır. En barışcıl noktası demokratik mevzidir. Bizi zorunlu bırakırlarsa en radikal mücadelemiz sürer…” diyerek kitleye umut veren konuşmasıyla sonlandırdı.

Ardından sözü Alevilerin adayı olan Turgut Öker aldı. Öker; ”Aleviler neden HDP’yi desteklemelidir?” sorusu ile söze girerek; “dünün yezidi faşist Erdoğan’a biat etmeyeceğiz. Bizim safımız ilericilerin, mazlumun yanında olmalıdır. Bütün ilerici demokratik güçler olarak birleştik. Benim adaylığımı kabul etmediler ama önemli değil. Benim yerime başka bir Alevi arkadaş aday oldu. Bende HDP’de kariyer gözetmeden çalışacağım.” dedi.

Konuşmacılardan sonra yarım saat ara verildi. Aranın peşinden başlayan panelde ilk söz hakkı ATİK temsilcisine verildi. Temsilci ATİK adına kitleyi selamladıktan sonra seçimlere taktik olarak bakıldığını ve nedenini anlatarak; ” bugünkü koşullarda boykot yaklaşımı nasıl sol oportünist ise, seçimlere taktik olarak bakarken; olası bir yengi dönemindede seçimleri umut olarak göstermek sağ oportünizm olur. Biz bu seçimlere katılırken parlementoya umut bağlamıyoruz. Yine burjuva partilerin teşhirini yaparak kitlelere sosyalizmin propagandasını yapacağız. Derlenip toparlanmanın, kitlelere morel aşılamanın, burjuvaziyi kendi ininde teşhir etmenin aracı olarak ele alıyoruz.” dedi.

”Devrimci Mücadelenin Sarsılmaz İnsanı TURGUT KAYA’YA ÖZGÜRLÜK!”

ATİK Temsilcisi konuşmasının son bölümünde, Yunanistan’da tutuklanan Turgut Kaya’nın selamını kamuoyuna ilettikten sonra; “Turgut Kaya Türkiye’ye iade edilmek istenmektedir. İade edilmesine karşı kampanyaya destek olalım. Devrimci mücadelenin sarsılmaz insanı Turgut Kaya’ya özgürlük!” diyerek alkışlar arasında konuşmasını sonlandırdı. Soru cevap bölümünün ardından panel sonlandırıldı.