Anasayfa , Haberler , ATİK’li tutsaklar için Alman Konsolosluğu önünde destek eylemi

ATİK’li tutsaklar için Alman Konsolosluğu önünde destek eylemi

alman konsoloslugu onunde eylemİstanbul: Münih’te ATİK’li tutsakların duruşmalarının görüldüğü sırada tutsaklara bir destek de İstanbul’dan geldi. PŞTA “ATİK’li tutsaklar onurumuzdur” diyerek, polis tarafından çembere alınan Almanya Konsolosluğu önünde eylem gerçekleştirdi.

Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri, 15 Nisan 2015 tarihinde Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) ve Yeni Kadın’a dönük Almanya, Fransa, İsviçre ve Yunanistan’da gerçekleştirilen operasyonla tutuklanan 10 devrimcinin Münih’te görülen ilk duruşması sırasında, bugün, İstanbul’da eylem gerçekleştirdi. Eyleme Yeni Dünya İçin Çağrı da katılarak destek verdi.

Almanya Konsolosluğu önünde bir araya gelen PŞTA’lılar, “ATİK’li tutsaklar onurumuzdur” yazılı pankart açtı. Konsolosluk önü TOMA ve çevik kuvvet ile kapatılınca konsolosluk önündeki cadde ortasında gerçekleştirilen eylem sonrası polis, eyleme katılanların çantasını aramaya çalışarak provokasyon girişiminde bulundu.

 

“Almanya kendi yasalarını bile paspasa çevirdi”

ATİK’li tutsaklar yalnız değildir”, “Devrimci irade teslim alınamaz”, “Devrimci tutsaklar onurumuzdur”, “ATİK’li tutsaklar serbest bırakılsın” şeklinde sloganların atıldığı eylemde PŞTA adına açıklamayı Sevim Kalman gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen operasyonun Türk ve Alman devletleri tarafından organize edildiğini, Türkiye’den MİT-Emniyet-Savcılık’ın dahil olarak açık yönlendirme yapıldığını ifade eden Kalman, “Alman devleti, görünürde Türk devletiyle ekonomik ve siyasi bağlamlı keskin çelişkiler yaşıyorken, diğer yandan Türk devletiyle birlikte komünist, devrimci ve demokratik kurumlara karşı sıkı bir işbirliği ile çalışmaktadır” dedi ve bu süreçte Almanya’nın bu işbirliği çerçevesinde kendi yasalarını paspasa çevirdiğini vurguladı.

 

“ATİK emek mevzisidir, yargılanamaz”

Bu operasyonun yalnızca ATİK ve Batı Avrupa ile sınırlı olmadığını, başta ATİK ile politik yakınlığı olan hareketlere dönük bir saldırı dalgası gerçekleştirildiğini belirten Kalman Dersim, Elazığ ve İstanbul’da yapılan operasyonlarla Partizan ve YDG okurları üzerinde devlet terörü yaratıldığını ifade etti.

ATİK ile dayanışmanın, Alman devletinin saldırısının boşa çıkartılmasının aynı zamanda Türk devletinin yeni saldırılarını bir cepheyle karşılamak anlamına geldiğini vurgulayan Kalman, tutsaklarla dayanışma çağrısı yaptı ve “ATİK bir emek mevzisidir, yargılanamaz! Hukuksuzluğa son verilsin, tutsaklar serbest bırakılsın” dedi.

 

  • Click to enlarge image IMG_0566.JPG