Anasayfa , Haberler , ATiK Temsilcisi, Yunanistan SYRIZA MK üyesi Bournous`la tutsaklar hakkında görüştü

ATiK Temsilcisi, Yunanistan SYRIZA MK üyesi Bournous`la tutsaklar hakkında görüştü

1896734_1400448003615627_2093841638584087400_nHDP ile dayanışma amacıyla İzmir’de bulunan SYRİZA MK Üyesi Yiannis Bournous birlikte ATİK süreciyle ilgili bir görüşme gerçekleştirildi.

ATİK’e yönelik operasyon ve tutuklamalar ile birlikte Yunanistan’da 15 Nisan’dan bu yana hukuksuz bir biçimde tutuklu bulunan ATİK üyelerinin serbest bırakılması için çeşitli kampanya ve eylemlilikler devam etmektedir.

Bununla birlikte bu sürecin muhatabı olan SYRİZA’nın İzmir HDP Mitingi’ne katılım göstermesiyle birlikte ATİK süreciyle ilgili bir komisyon oluşturuldu. Bu komisyon SYRİZA temsilcisiyle bir görüşme talebinde bulundu. Bunun üzerine miting öncesi SYRİZA MYK Üyesi Yiannis Bournous ile birlikte oluşturulan komisyonda yer alan HDP İzmir Milletvekili adayı Pınar Aydınlar, ATİK Yöneticisi Nuray Ay ve Partizan temsilcisiyle görüşme yapıldı.

Öncelikle HDP İzmir adayı Pınar Aydınlar kendisini tanıtarak, görüşmenin içeriği ile ilgili bilgilendirme yaparak Yunanistan’da tutuklu bulunan ATİK üyelerinin serbest bırakılmasını talep etti. Ardından ATİK yöneticisi Nuray Ay TC –Almanya işbirliğiyle Almanya Adalet Bakanlığı’nın kararıyla eş güdümlü olarak Avrupa ve İsviçre’de ATİK’ in üye ve yöneticilerine yönelik yapılan operasyonun hukuksuzluğuna değindi. “Yunanistan’da bu anti-demokratik uygulamaya ortak olmuştur. Aynı zamanda Yunanistan kabul ettiği 1951 Cenevre Sözleşmesi’ni hatırlatarak Yunanistan’daki ATİK üyelerinin hukuksuz bir biçimde tutuklu olmalarına dikkat çekti.

Yoldaşlarımız politik faaliyet yürütmektedirler ve TC Devletinin ciddi tehditleri altındadır” diye ifade etti. Özellikle SYRİZA Hükümetinin ve partisinin ortaya koyduğu vaatleri ve düşünceleri hatırlatarak, bu anti-demokratik ve hukuksuz uygulamaya son verilmesi talebinde bulundu.

Bournous’a tutsak olan ATİK aktivistlerine ilişkin hazırlanan kapsamlı bir dosya sunularak SYRİZA Hükümeti’nin Başbakanından randevu talep edilerek bu sürecin takipçisi olunması talebi iletildi.

Karşılıklı soru-cevap ve bilgilendirmeyle devam eden görüşmede SYRİZA MK Üyesi ve aynı zamanda Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Bournous dosyayı inceleyeceğine söyleyerek, yapılan görüşmeyi olumlayarak talepleri başbakana ileteceğini belirtti.

Aynı zamanda talep edilen randevu için kısa zamanda dönüş yapacaklarını ifade etti.