Anasayfa , Avrupa , ATİK Konseyi 3. Toplantısı gerçekleşti

ATİK Konseyi 3. Toplantısı gerçekleşti

atik_logokucukHOLLANDA: 01-09-2105- ATİK konseyi üyelerinin tamamı ile Denetim kurulu üyelerininde katıldığı 3.ATİK Genel Konsey toplantısı hafta sonu gerçekleştirildi.
Konsey toplantısında alınan kararlar ve yapılan değerlendirmelere ilişkin ATİK Sekreteri AHM ye  açıklamalarda bulundu.

Emperyalistlerin savaş politikaları ve pazar dalaşları sebebiyle Orta doğu ve kuzey Afrika da ortaya çıkan sorunlar,katliamlar ve savaşlardan kaçarak yeni bir yaşam yolculuğuna çıkan Göçmen ve Mülteci ölümlerinin arttığı bir süreçte,Batı Avrupada ırkçı ve faşist saldırıların arttığına dikkat çekildi.ATİK e bağlı federasyon,dernek ve komitelerin Mültecilerle dayanışma amaçlı girişimlerde bulunması ve ırkçı saldırılara karşı yerli ilerici demokratik örgütlerle birlikte hareket edilmesi, sokağa çıkılarak tepki koyulması, 1 Eylül Dünya barış günü yürüyüş ve etkinliklerine katılınması kararlaştırıldı.

Türkiye ve Türkiye Kürdistanında Türk devletinin, AKP ve Tayyip şürekasının savaş politikalarına karşı, Kürt ulusunun haklı direnişinin yanında yer almaya devam edilerek,Devletin kolluk güçlerince içinde çocuklarında olduğu onlarca sivilin katledilmesi, protesto edilerek Avrupa kamuoyuna faşist devletin teşhir edilmesi  icin etkinlikler düzenlenmesi, bu amaçla Demokratik Güçbirliği platformlarının harekete geçirilmesi gerektiği kararlaştırıldı.
1 Kasım seçimleri süreci tartışılarak, HDP nin Seçim Hükümetine bakan vererek katılması tasvip edilmedi ve bu tutumun açık eleştirilmesi kararlaştırıldı.

İki konsey toplantısı arasında yürütülen faaliyetler ve çalışmalar değerlendirilerek,olumlu çalışmalar ve eksik yanlar ortaya çıkarıldı.
ATİK li 10 devrimci tutsakla ilgili yapılan çalışmalar değerlendirilerek, Önümüzdeki dönem yürütülecek kampanyanın startı verildi.Tutsak yoldaşlarımızla ilgili çalışmanın ATİK faaliyetlerinde birincil çalışma olarak ele alınması ve bu doğrultuda UPOTUDAK ile birlikte yapılacak olan, önümüzdeki aylarda düzenlenecek panel,miting,dayanışma geceleri ve imza kampanyalarına ilişkin planlamalar ve görevlendirmeler yapıldı.

ATİK e bağlı olarak faaliyet sürdüren Federasyonların,Yeni Kadın,YDG ve komisyonların çalışmaları değerlendirilerek, önümüzdeki dönemde Konsey tarafından denetimlerin yapılması kararlaştırıldı.
Daha bir çok kararın ve planlamaların yapıldığı ATİK Genel Konseyi toplantısının verimli bir toplantı olarak gerçekleştiği belirtildi. Alınan karar ve sonuçların yazılı olarak önümüzdeki günlerde federasyon ve yan kurumlara iletileceği bildirildi.