Anasayfa , Avrupa , ATİK Genel Konseyi’nden Murat Gürcan İçin Başsağlığı Mesajı

ATİK Genel Konseyi’nden Murat Gürcan İçin Başsağlığı Mesajı

Haber Merkezi |23.07.2018| Avusturya’nın Innsbruck kentinde bugün vefat eden Murat Gürcan için ATİK Genel Konseyi bir mesaj yayınladı:

EMEKTARIMIZ MURAT GÜRCAN’I SONSUZLUĞA UĞURLUYORUZ;

ATİK Genel Konseyi Eşbaşkanımız Süleyman Gürcan’ın ve üyemiz Orhan Gürcan’ın babası, Murat Gürcan’ın vefatını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz.  ATİK 24.Dönem Genel Konseyi olarak sevgili Gürcan ailesine, yakınlarına ve dostlarına başsağlığı ve metanet diliyoruz.

1942 Erzincan doğumlu olan emektarlarımızdan Murat Gürcan, Türkiyeli göçmen emekçilerin işgücü göçü sürecinin önemli tanıklarındandır.  Murat Gürcan, 1972 yılında Avusturya’ya inşaat işçisi olarak gelmiş, misafir işçilerin kaldıkları yurtlarda kalmanın getirdiği zorluklar başta olmak üzere, bütün göçmen işçiler gibi o sürecin getirdiği zorlukları göğüslemiş ve bir süre sonra aile birleşimi yasasından yararlanarak eşini ve çocuklarını da yanına getirmiştir.

Murat Gürcan bir taraftan onurlu ve çalışkan bir inşaat işçisi olarak hem kendisinin hem de ailesinin yaşamlarını idame ettirmeye çalışırken, diğer taraftan örnek kişiliği, onurlu emekçi kimliği, saygı değer karakteri ve özellikle de haksızlıklara karşı olan duyarlılığı ile tanınmıştır.  Haksızlıklara karşı olan duyarlılığı, safını ezilenlerden yana belirlemesine neden olmuştu. Sevgili Murat; Konfederasyonumuza bağlı olan ATİGF Innsbruck derneğimizin de bir üyesi olarak, gücü oranında uzun yıllar dernek çalışmalarına desteklerini sunmaya çalışmıştır.

Ama doğup büyüdüğü, çocukluğunun ve gençlik yıllarının geçtiği memleketi Erzincan’ı da hiçbir zaman unutmamıştır.. Özellikle de emeklilik sürecini Innsbruck-Erzincan arasında mekik dokuyarak geçirmiştir.

Yıllarca çalıştığı ağır iş koşulları sağlığını olumsuz yönde etkilerken, ilerleyen yaşın da yarattığı sağlık sorunları, son yıllarda gelişen akciğer yetmezliği ile birleşince, sevgili Murat Gürcan’ın mücadele gücü tükenmiş ve 23 Temmuz 2018 günü, 76 yaşında hayata gözlerini yummuştur.

ATİK ailesi olarak, sevgili Murat Gürcan ile birlikte onurlu, ilerici ve devrimci bir göçmen işçiyi, dostumuzu, taraftarımızı daha fiziki olarak aramızdan yitirmiş olmanın acısı içindeyiz…

Bir kez daha “adın kalleş olsun ölüm” derken, her zamansız ayrılığın getirmiş olduğu üzüntü ile sevgili dostumuz Murat Gürcan’ı sonsuzluğa uğurlarken, Gürcan ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine tekrardan başsağlığı ve metanet diliyoruz.

ATİK 24. Dönem Genel Konseyi

Cenaze töreninin bugün saat 18’de Innsbruck Pir Sultan Abdal derneğinde yapılması bekleniyor. Adresi: Haller Str. 206 – 6020 Innsbruck