Home , Avrupa , ATİK Genel Konseyi 7. Toplantısını Gerçekleştirdi

ATİK Genel Konseyi 7. Toplantısını Gerçekleştirdi

FRANKFURT | 07 – 12 – 2010 |ATİK Genel Konsey 7. Toplantısı Frankfurta yapıldı. Konseyden Azad Arkadaş dışında tüm üyelerin birleşimi ile gercekleşen toplantıda aşağıdaki gündemler doğrultusunda tartışmalar yürütüldü ve kararlar alındı.

Gündemler ağırlıklı olarak;

Uluslar arası ilişkiler, Federasyon, Genclik ve kadınlar faaliyetinde ki gelişmeler, basın ve yayın faliyeti, Kitap hazırlıkları, İsvec ve Türkiyedeki etkinlikler, 19 Aralık katliamının 10. Yıldönümü etkinlikleri ve Atik 21. Kongre hazırlıkları ve Program taslağının netleşmesi gündemleri doğrultusunda Verimli tartışmalar yaşandı. Toplantı iki gün sürdü. ATİK Denetim Kurulu Başkanının da hazır bulunduğu toplantıda Konseyin acil tavır takınması gereken gündemler ele alındı. Toplantı kararlarının özetini ATİK Başkanı Musa Demir AHM’ye açıkladı.

İMA Toplantısına katılan arkadaşın yaptığı sunum

Uluslararası ilişkilerde ki gelişmeleri İMA toplantısına katılan Elisabeth Brunnerin yaptığı bilgilendirme ve raporlardan sonra Konsey gelecek İMA ve İLPS kongrelerinde neler yapabileceği ve nasıl katılacağımiz konusunda oybirliği ile kararlar aldılar. Temmuz 2011 de yapılacak her iki, Kongreye belli sayıda delege ile katılmamiz ve Kongrede tartışmalarda düşüncelerimizi belirtmemiz karar altına alındı.

ATİK Programı, Kongreler ve Federasyonlar

Toplantının diğer gündeminde ATİK programı oluşturma tartışmalarına ön hazırlık için 23/24/25Nisan 2011 tarihlerinde yapılması planlanan Kongrede tartışılacak, program taslağı geniş boyutlarıyla tartışıldı. Avrupa ülkelerinde somut sonuçlar, veri ve durumların tespit edildiği bir tartışma taslağının Ocak ayı içerisinde yayınlanması kararına varıldı. Şu anda Yayınlanmış Taslakların dışında yeni taslaklarında yayınlanarak tartışılması sağlanacak. Tartışmalar tüm bölgelerde aktif katılım sağlanmalı,yönlendirilmeli ve dışımızdaki kesimlerinde tartışmalara dahil edilmesi önerisi uygun bulundu.Kongrenin teknik hazirliklari icin görevlendirmeler yapildi.Kongrenin 2. Günü gerceklestirilecek Sempozyum icin davet edilecek konusmacilar belirlendi.

Federasyonlardaki son gelişmeler bölümünde İsviçre Federasyonunda yaşanan sorunlar ele alındı. Bu alana müdahale icin, Konsey ve Denetim Kurulunun en kısa zamanda İsvicrede Denetim toplantıları yapmasi karar altına aldı. Yine Fransaya müdahale etme ve gelecek dönemde Fransa da bir Temsilcinin ATİK Kongresinde mutlaka Konseye önerilmesi dogrultusunda görüs belirlendi.Ve Fransa-da Kongre öncesi Konsey önderliginde toplanti gerceklestirilmesi karar altina alindi.

Toplantının Kadınlar faaliyeti Gündeminde ATİK ’e bağlı Kadın Çalışması hakkında Konsey adına Kadın faaliyetlerinden sorumlu Zeynep Sakar bilgi sundu ve yapılan ülke kadın kurultayları değerlendirildi. 15/16 Ocak 2011 tarihinde Frankfurt’ta yapılacak Merkezi Kadın Kurultayına öneriler iletildi. Merkezi Kadın Kurultayına güçlü katılım için tüm alanlara duyarlılık çağrısı yapıldı. Kurultayda Tüzük tartışması en verimli bir şekilde sonuçlandırılacak.

Diğer bir tartışma ise YDG Festivalinin hazırlık çalışmalarının ne seviyede olduğu ve son gelişmeler tartışılarak Festivalin en iyi bir verimle sonuçlarının alınması için tüm alanlarını harekete geçirilmesi kararı alındı.

17/18 Şubat 2011’da yapılması planlanan YDG Kongresi hazırlıkları, siyasi taslak yazısına ilişkin Konseyin önerileri tartışıldı. Bu konuda YDG-Merkezi Yönetim Kurulunun düşüncesi ve yaptığı hazırlıklar hakkında bilgi alındı.

Diğer bir Gündem maddesinde DEKÖP-A ilişkileri ve çalışmaları hakkında ATİK sekreteri Süleyman Gürcan’ın yaptığı bilgilendirmenin ardından, önümüzdeki dönem DEKÖP-A ile ilişkinin yine ATİK sekreteri üzerinden sürdürülmesi ve önümüzdeki dönem yapılması planlanan DEKÖP-A toplantısına ATİK Konseyinin somut önerileri ve ortak çalışmada hangi zeminin öne çıkarılması gerektiği tartışılarak kararlar alındı.

Diğer gündemler

Mücadele gazetesinin son sayısında yayımlanacak yazı ve gündemler ele alınarak görevlendirmeler yapıldı. Özellikle Avrupadaki son gelişmeler ve eylemlilikler öne cıkarılacak gündemlere yönelinmeli kararı alındı.Web sitesinin kadrosunun güclendirilmesi gerektigi,bunun icin Ocak 2011 sonlarinda,belirlenen yeni arkadaslarinda dahil olacagi toplanti düzenlenmesi kararlastirildi.

19 Aralık katliamının 10. Yıl dönümü faaliyetlerinde çeşitli alanlarda etkinlikler ve Paneller örgütlenecek. Bu yıl daha da özel bir calışmayla Türkiye Cezaevleri sorunu Avrupa gündemine taşınmalı kararı alındı. Kamuoyuna Bülten iki dilde sunulacak. Bülten hazırlıkları tamamlanmış durumuda. Sadece bunun Genclik festivaline kadar Bröşür haline getirilmesi görevlendirmesi yapıldı. UPOTUDAK’ın daha islevli hale getirilmesi yeniden yapılandırılması kararı alındı.Türkiye Cezaevlerinde bulunan politik tutsaklarin maddi ve manevi desteklenmesi calismasi kapsaminda

Derneklere ve Komitelere daha önce yollanan Bagis Kumbaralarinin ATIK Kongresine getirilmesi ve UPOTUDAK mali sorumlusuna teslim edilmesi karar altina alindi.

Kitap hazırlıkları ile ilgili görevlendirmeler yapıldı. Anlayış düzeyinde Konsey hemfikirlik sağlandı. Genelde bu tür calışmaların desteklenmesi,denetlenmesi gerektiği kararı alındı.

Türkiyedeki Munzur cevre derneğinin yapacağı etkinliğe temsilci gönderilecek ve burdaki ilişkileri dahada geliştirmek ve gelecekteki etkinliklerin ve Sempozyumların planlaması kararı alındı. Yine DDSB ile görüşmeler yapılarak Şubatta yapılacak İşçi Sempozumun birlikte örgütlenmesi ve desteklenmesi tartışıldı.

Yukardaki gündemler ışığında toplantı verimli bir şekilde sonlandırıldı.Toplanti sonuclarinin genis detaylarinin Fedarasyon-dernek ve Komitelere önümüzdeki dönemde yollanacagi bildirildi.