Anasayfa , Avrupa , ATİK Gençlik ve Tatil Kampı devam ediyor

ATİK Gençlik ve Tatil Kampı devam ediyor

kampresmi13 (2)ROSES | 29 – 07- 2013 | 24. düzenlenen Gençlik ve Tatil kampı tüm coşkusu ile devam ediyor. Volkan Yaraşır’la sınıf içinde çalışma eğitimi, açılış eğlencesi, Gezi/Taksim direnişi üzerine Forum ve Barcelona gezisi sonrası önceki günde gençlik eğlencesi gerçekleştirildi.

Direniş Forumu

Taksim direnişinden sonra gündeme gelen forum etkinliklerinden bir taneside Kampta gerçekleştirildi. Gösterilen filmin ardından, direnişe katılan bir YDG’li tecrübelerini aktardı. Sonrasında kamp katılımcıları söz alarak görüşlerini dillendirdiler. Forum sonunda şehitler için duran insan eylemi gerçekleştrildi.

Kamp sakinleri ile gerçekleşen Barcelona gezisi yanısıra, çocuklar için Aquapark gezisi gerçekleştirildi.

Kamp, önceki güb gerçekleşen bir eğlence programı ile devam etti. Günlerdir gençlerin ve kadınların hazırlıklarını sürdürdükleri kültür-sanat çalışmaları bir eğlence vasıtasıyla sahnelendi. Yapılan etkinlikte çapulcular çocuk tiyatrosu bir skeç sahneledi. Bir şiir dinletisi sonrası kısa film gösterimi yapıldı. Son olarak kamp kadın korosu ile birlikte türküler coşkulu bir şekilde seslendirildi.

Kamp komite temsilcisi Selahattin Doğan, bu yıl yapılan kampın bir takım yeni özelliklerin olduğunu belirtti. Doğan konuşmasında ‘Bu sene kamp daha ilk saatlerden itibaren yoğun bir biçimde ziyaretçi akınına uğradı. Buna rağmen organize konusunda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Kamp kitlesi kaynaştı ve uzun zamandan sonra ilk defa bu derece olgun ve az sorunlu bir kamp yaşıyoruz. Daha da önemlisi, ailelerin ve çocukların fazla olması ve kaynaşmalarında sorun çıkmamasıdır. Öyle görünüyorki kamp olumlu bir şekilde devam ediyor’ dedi.

Kamp sakinlerinin görüşlerine başvurduk.

Doğan Can: ‘ilk defa katılıyorum. Kaldığımız yer kısmen doğa ile iç içe, yoğun bir kitleye rağmen kolektif yaşam sürdürülebiliyor. 150ye yakın bir katılım var. Bu kadar yoğun katılıma rağmen fazlaca sorunların çıkmaması önemli bir durum.’

Ferhat: ‘Kampa ikinci defa katılıyorum. İlk katılımımdan daha iyi olduğunu söyleyebilirim. İnsanlar arasındaki sıcak ilişki bence çok önemli. Birlikte üretim, farklı insanları tanımak önemli. Tanıdığım insanlarla kamp sonrası iletişimim devam edecek. Kamp buna vesile oldu’.

Ahmet: ‘ilk defa katılıyorum. Tüm insanlarda birşeyşer yapma isteği beni mutlu etti. Özellikle kadın arkadaşların dayanışma ruhu oldukça dikkat çekici. Gençlerin birlikte birşeyler üretme çabaları teşvik edilmeli. Çocuklar için kamp komitesinin planlar yapması anne-babalar açısından çok iyi oldu. Bundan sonra tüm tatilimi kampta geçirmek için planlayacağım. Bir sonraki kampa Nürnberg’den daha güçlü katılacağız’.

Ayşe: ‘hayatımdan geçirdiğim en dolu, en verimli ve en güzel tatil kampı. 5 yıldızlı otellere dünya kadar para verenlere sesleniyorum. İnsanca, sosyal, dopdolu, kolektif, öğrenerek ve öğreterek bir tatil geçirmek istiyorsanız mutlaka bu türden kampları tercih edelim. Burada güneş daha güzel ve daha ısıtıcı, hava daha berrak çünkü yoldaşlarımla ve dostlarımla birlikteyim. Fakat tek sıkıntı kamp gazetesi  ISIRGAN kameramanlarına yakalanmak, zira ertesi gün gazeteside manşet olabiliyoruz’.

Cafer: ‘kampımız oldukça iyi geçiyor, mümkün mertebe kolektif yaşamı uygulamaya çalışıyoruz. Yaşamamımızı ortaklaştırarak kampı daha güzel kılmaya gayret ediyoruz. Çocukların tiyatro çalışmaları ve kadın korosu beni oldukça heyecanlandırdı.’

Hüseyin: ‘ilk defa katılıyorum. Volkan hocanın eğitim çalışmasını oldukça beğendim. Bir okula dönüştürdü ve önemli bilgiler verdi. Her yaştan insanların birarada olması, paylaşımcı olmaları çok güzeldi. Bence olumsuz yönleri yok denecek kadar az’

Oğuz: ilk defa katılıyorum. Komün şeklinde bir yaşama bir çaba var ve bu olumlu. Çok önceden gelmiştim. Ancak bu sene daha bir olumlu kamp gördüm.

Mahmut: ‘ilk defa katılıyorum. Burası bence büyük bir aile. Önyargısız insani ilişkiler var. Düzeyli dostluklar var. Seneye iki oğlumuda beraber getireceğim.’

Gönül: ilk defa cekinerek geldim ama çok güzel oldu, dostluklar kurdum. Seneye de geleceğim.

Göçer:  ilk defa katılıyorum. Farklı kamplara katılmıştım, burası hoşuma gitti. 3 hafta kalmayı istedim ancak işten kaynaklı gitmek zorundayım. Dostluklar vs. Çok hoş, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Yusuf Köse: ‘bu ikinci katılışım ve 3 hafta katılıcam. Organize ve siyasal olarak iyi. Gençlerin eğitim çalışmalarına katılımı ve gençlik arasında sıcak ilişkilenmelerin olması oldukça olumlu. Kolektif bir tatil anlayışının oluşmasına önemli bir katkı sunmaktadır’.

Gençlerde görüşlerini kısaca şöyle belirttiler;

Rojda: ilk defa katılıyorm. Ortam çok güzel.

Kalan: ilk defa katıldım. Yeni kişiler tanıdım.

Şiar: kampın yeri güzel.

Selin: yer güzeldi

Ceren: gezilerin olması bence güzel.

Ecem: yeni arkadaşlar buldum. Eğitimler güzel, geziler var

Ela: yeni insanlar tanıdım ve eğlencelerin olması güzel.

Berfin: gençleri tanıdım. Bu sene çok yeni insan geldi ve kaynaştılar.

Tugay: insanların hepsi sevgi dolu ve davranışları olumlu.

Hakan: ilk defa katıldım. Hem iş yapıyoruz hemde eğleniyoruz.

Kamp komitesi 8 ağustos tarihine kadar devam edecek olan Kamp’a başta ATIK kitlesi olmak üzere devrimci demokratik kesimi katılmaya çağırıyor.