Home , ATİK , ATİK: „Barselona Katliamını Lanetliyoruz!“
İsveç Komitesi

ATİK: „Barselona Katliamını Lanetliyoruz!“

ATİK |19.08.2017|  Emperyalistlerin  besleyip büyüttüğü IŞİD, kanlı yüzünü bu sefer de İspanya’da gösterdi…
İspanya’nın Barselona kentinde 17 Ağustos Perşembe günü bir kamyonet sürücüsü, şehrin en kalabalık ve turistik caddelerinden biri olan La Rambla’da aracını yayaların üzerine sürdü. Aynı dakikalarda, kente 120 km mesafedeki  Cambrils’te de yine araçlı ikinci bir saldırı gerçekleştirildi.
Saldırı sonucu Barselona’da 13, Cambrils’te 1 kişi hayatını kaybetti. İki saldırıda, 30’u ağır, 17’sinin durumu kritik olmak üzere 130 civarında insan yaralandı. Yaralı 130 kişinin, 34 farklı milliyetten olduğu bildirildi. Cambrils’teki saldırıda kullanılan araçtaki 5 kişi polis tarafından öldürüldü.
Katliamı IŞİD üstlendi
Barselona ve Cambrils’te gerçekleştirilen saldırıyı IŞİD üstlendi. Örgütün haber ajansı Amak üzerinden yapılan açıklamada, saldırının, “İslam Devleti askerleri” tarafından düzenlendiği” ve “ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye ve Irak’ta düzenlediği saldırılara yanıt niteliğinde” olduğuna yer verildi.

Terörizmi emperyalistler yaratır ve besler

Beyrut’tan Reyhanlı’ya, Suruç’tan Paris’e, Londra’dan Berlin’e, Ankara’dan, Kobani’ye ve Rakka’ya, Bağdat’tan Tunus’a, Belçika’ya kadar çok geniş bir coğrafyada gerçekleştirdiği katliamlarla insanlık suçu işleyen barbar/ tecavüzcü IŞİD çeteleri, emperyalistler tarafından beslenip büyütülmüştür. Ama aynı emperyalistler bugün ikiyüzlü bir tutum içinde timsah gözyaşları döküp, ‘teröre karşı birlik’ çağrıları yaparak, kendi antidemokratik pratikleri ve gelişmelerdeki sorumluluklarını gizlemeye çalışmaktalar. Oysa bilinir ki; emperyalizm yaşamını sürdürebilmek için, terörizmi el altından sürekli besler. Çünkü bu durumun halklar üzerinde yaratacağı korku, egemenlerin her türlü yaptırımını meşrulaştırarak halkların sessiz kalmasını beraberinde getirirken, toplum rahatça militaristleştirilir. Böylece, askeri harcamaların büyütülmesi için  sürekli işsizliğin/ yoksulluğun artmasına, demokratik özgürlüklerin ve sosyal hakların kısıtlanmasına sessiz kalınır ve itirazsız, herşeye boyun eğen, biat eden bir toplum yaratılır. Bu durum, egemenlere sürekli kendilerini yenileme fırsatı yaratırken, yaşamlarını idame ettirmeyi kolaylaştırır.
Emperyalizme ve onun savaşlarına karşı saflarımızı sıklaştıralım
İşçi sınıfı ve emekçiler olarak, bu katliamlara dur diyebilmek, ezilenlerin hak ettikleri gibi yaşayabilecekleri dünyayı yaratabilmek için, karanlığa karşı emeğin, barışın, demokrasinin ve yaşamın tarafında yerimizi alarak, Emperyalizme ve onun savaşlarına karşı mücadele saflarımızı sıklaştırmak zorundayız.
ATİK olarak; İspanya’da gerçekleştirilen katliamları şiddetle lanetlerken, İspanya halklarının acılarını en içten duygularımızla paylaşıyor, yaşamlarını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. İspanya halkının acıları acımızdır.
ATİK- Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu