Home , Avrupa , Attersee Haftsonu Tatil Kampı Gerçekleşti | ATİK Avusturya

Attersee Haftsonu Tatil Kampı Gerçekleşti | ATİK Avusturya

HABER MERKEZİ |08.06.2022| ATİK Avusturya komitesinin organize ettiği Attersee hafta sonu Tatil kampı 3-6 Haziran tarihleri arasında ’’Europa Camp am Attersee/Weissenbach’da çeşitli etkinliklerinde gerçekleştiği kolektif ve paylaşımın üst seviyede olduğu kampımız başarıyla tamamlandı. Pandemi kısıtlamalarının önemli oranda azalmasından sonra, Avusturya’nın göller bölgesi olarak bilinen ‘’Salzkammer’’göller Attersee Gölü kenarında 3 Haziran Cuma günü planlanan kampım, 2 Haziran Perşembe gününde Almanya, İsviçre ve Avusturya’dan gelen göçmen işçi ve emekçilerin katılımıyla başladı.

Meta ekonomisinin, insana ve doğaya dair ne varsa, her şeyi pazar ekonomisine dönüştürdüğü günümüz dünyasında; dostlarımızla birlikte, kolektif bir şekilde tatil yapmak, kapitalizmin yarattığı bireyselliğe, yabancılaşmaya ve yozlaşmaya karşı kolektif yaşamı, dayanışmayı ve paylaşmayı geliştirmek ve pekiştirmek amaçlı yapılan kampımız, gemi ve doğa gezileriyle, spor etkinlikleriyle, akşamları gerçekleşen müzik dinletileri ve halaylar eşliğinde coşkusuyla gerçekleşti.

ATİK Eş Genel Başkanı’nın katılımcı olduğu, „Avrupa ve Avusturya’da Son Güncel Gelişmeler“ konulu panel, (Rusya’nın Ukrayna işgali, yükselen enflasyon ve hayat pahalılığı, artan yoksulluk ve kadına yönelik şiddet ve katliamların gündemleştirildiği)  kitlenin yoğun ilgisiyle, karşılıklı tartışmalarla verimli bir panel oldu.

Partizan şehitlerden Özgür Kemal Karabulut’un kardeşi ve Annesi Sultan Ana’da kampa katılarak, kampımızın onur misafirleri oldular. Sultan Ana, yazdığı „Zulümden Ötesini Yaşamak“ adlı kitabını kamp sakinleriyle paylaşıp imzaladıktan sonra yapılan etkinliklere dair öneri ve eleştirilerde bulundu.

Kampımızın diğer önemli bir yönü de kamp öncesi planlanan kültürel etkinliklerin aynan uygulanması oldu. Kampımıza katılan müzisyen yoldaş ve dostlarımızdan, Onur Olgun, Hozan Qamber, Hozan Ateş, Dr. Zeko ve daha bir çok dost ve arkadaşlarımız kamp boyunca ezgilerini dile getirerek müthiş bir müzik ziyafet yaşattılar.

Yeni Kadın, KOMintern ve Özgür Gelecek gazete standları’nın yer aldığı ATİK Avusturya Attersee haftasonu kollektif Tatil Kampı başarıyla tamamlandı. Kampımıza katılan, emek veren ve bu başarıdan katkısı olan tüm katılımcılara, ATİK Avusturya Kamp komitesi olarak teşekkür ediyoruz ve bir yıl sonraki Kampımıza bütün dostların yeniden katılmasını bekliyoruz.