Home , Avrupa , ATİK 32. Gençlik ve Tatil Kampı Çalışmalarla Devam Ediyor

ATİK 32. Gençlik ve Tatil Kampı Çalışmalarla Devam Ediyor

ROSES-KATALONYA|25.07.2021|17 Temmuz’da başlayan ATİK 32. Gençlik ve Tatil Kampı ikinci haftasında yeni katılımlarla devam ediyor.

Kamp’da 23 Temmuz günü, ATİK Konseyinin hazılayıp sunduğu “Faşist TC Devleti’nin Avrupadaki Çete Örgütlemesi “ başlıklı bir seminer gerçekleştirildi.

YENİ KADIN da Kamp’da bulunan kadınlarla birlikte eğitim çalışmalarına başladı. İlk konu ise,  “Pandemi Döneminde Kadınların Yaşadığı Sorunlar“ oldu. Kadınlar ayrıca kampta kültür sanat çaışmaları yürütmekte.

YDG de kendi programını çıkarttı. YDG Merkezi Yürütme Kurulu’nun kampa özel hazırlamış olduğu konular kampa katılan gençlerle paylaşıldı. Kampta eğitimler Workshop şeklinde gruplara ayrılarak ele alınıyor. Gençler ayrıca kampta kısa film ve kültürel çalışmalar yapmakta.

Sağlık Komitesi’nin üç günde bir korona testini yaptığı kampta çocuk komitesi ise çocuklar ile çeşitli keşifler yaparak doğadan topladıkları, doğal malzemelerden el sanatları çalışmaları yapmakta.

Korona’dan kaynaklı toplu gezilerin yapılamadığı bölgede, kamp komitesi küçük gruplar oluşturarak turlar gezi düzenliyor.

ATİK Kamp Komitesi 23 Temmuz tarihinde kamp alanına yakın bir bölgede bulunan ADHK’nın kampını ziyater etti.  İki örgütün neredeyse gelenekselleşmiş toplu kamp ziyaretleri ve turnuvaların yapılması yine pandeminden kaynaklı gerçekleştirilemedi. Ziyaret esnasında süreç hakkında sohbetler edilirken akşam ki kültürel etkinlikte ortak müzik yapılarak halaylar çekildi.