Home , Avrupa , ATİF: “ Efrin’i İşgal Saldırılarına Karşı Mücadeleyi Her Alanda Yükseltelim“
Hamburg

ATİF: “ Efrin’i İşgal Saldırılarına Karşı Mücadeleyi Her Alanda Yükseltelim“

HABER MERKEZİ|21.01.2018|ATİF yönetim kurulu yaptığı açıklama ile faşist T.c’nin işgal girişimine karşı mücadeleyi ve dayanışmanın yükseltilmesine yönelik açıklama yaptı. Yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde ;

“ Tüm Göçmen Emekçilere Çağrımızdır… Faşist Türk Devleti’nin Efrin’i İşgal Saldırılarına Karşı Mücadeleyi Her Alanda Yükseltelim..
Faşist Türk Devleti’nin barış içinde yaşayan mazlum Efrin halkına yönelik faşist saldırısını nefretle kınıyoruz. YPG/YPJ güçlerinin ve Efrin halkının direnişini selamlıyoruz.
Faşist Erdoğan iktidarının günlerdir yüksek perdeden seslendirdiği Efrin’i işgal arzuları savaşa dönüşmüş bulunmaktadır. Kürt ulusunun varlığına bile tahammül edemeyen faşist-ırkçı zihniyet barış içinde yaşayan Efrin halkına ölümü dayatmaktadır. Yıllardır büyük acılar, yıkımlar ve ölümler yaşayan bölge halklarına bir yıkım da faşist Türk Devleti tarafından yaşatılmak istenmektedir. Dünya halklarının döktüğü kan ve göz yaşından birinci dereceden sorumlu olan başta Rus ve Amerikan emperyalizmi olmak üzere, tüm emperyalist güçler Efrin’de dökülen kanların sorumlularıdırlar. Aralarında ve Türk devletiyle yaptıkları kirli pazarlıklar bölge halklarına yeni yıkımlar ve ölümler getirmektedir.
Başta Federasyonumuza bağlı kurumlarımız olmak üzere tüm emekçi göçmen halkımızı vakit geçirmeksizin başta Efrin halkı olmak üzere bölge halklarıyla dayanışmayı yükseltmeye çağırıyoruz. Bölge halklarına ve Efrin halkına yönelik bu faşist saldırı ancak ve ancak halkların ve emekçilerinin desteği ve dayanışmasıyla durudurulabilinir.
Kahrolsun Faşizm. Efrin Halkı Yalnız değildir… Yaşasın Kürt Ulusunun Özgürlük Mücadelesi..

ATİF Yönetim Kurulu“

Efrin Açıklaması