Anasayfa , ATİGF , #anKara – Viyana’da kitlesel eylem! (VİDEO)

#anKara – Viyana’da kitlesel eylem! (VİDEO)

BARIŞ, ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ TALEPLERİNİ SAVUNDUKLARİ İÇİN ANKARA`DA FAŞİZM TARAFINDAN KATLEDİLEN YOLDAŞLARIMIZI VİYANA`DA KİTLESEL BİR YÜRÜYÜŞLE ANDIK!

Viyana, 17 Ekim 2015

 

https://m.youtube.com/watch?v=4n0DwFk1z5U

10 ekimde, faşist TC devleti tarafından, Türkiye tarihinin en kanlı, en alcakça saldırılarından bir tanesi yaşandı. Aslında faşizm, en iyi bildiği şeyi bir kez daha gerçekleştirdi. En iyi bildiği şey; Katletme ve yok etme!
10 ekim günü, Ankara kanlı bir meydana dönüştü. Faşist TC devleti, KESK, TTB, TMMOB ve DISK tarafindan örgütlenen büyük emek, demokrasi ve barış mitingini kana buladı. Ve hedeflerinin çok açık olduğu bir kez daha görüldü. Halklarımızın özellikle 7 haziran seçimleriyle birlikte, nitel bir etki yaratan birlikteliği parcalanmaya ve korku rüzgarlari estirilmeye çalışıldı. 105 devrimci, 105 yoldaşımız, 105 canımız ölürken bile özgürlük ve barış özlemlerini aslında faşizmin yüzüne haykırdılar. Ve evet; Türkiye ve Kürdistan demokrasi mücadelesi bize birşeyi öğretmeye başladı. Ruhi Su`yun dizelerinde söylediği gibi. Bu Meydan Kanlı Meydan, Ok Fırladı Çikti Yaydan; evet ok çoktan yaydan fırladı bile. Ok Gezi Direnişiyle fırladı. Halklarımızın direniş mücadelesi Rojava direnişiyle daha büyük bir ivmeye kavuştu. Ve bu mücadeleler bizlere birşeyi ögretti/öğretiyor. Berthold Brecht`in dizelerinde söylediği gibi; Faşizme karşı birleşmeyenler, faşizmin zindanlarında buluşurlar. Evet; Faşizme karşı birleşmeyenler, yok olurlar!
Bizler bu gerçekliğin bilinciyle, özgür yarınlar için hayatını kaybedenler içinde, mücadeleyi ülkemiz çografyasından binlerce kilometre uzaktada olsakta sürdürmek zorundayız. Çünkü tarih ve mücadelemiz; Bizden bunu bekliyor! Çünkü biz biliyoruzki; Saraylar saltanatlar çöker, kan susar birgün zulüm biter. menekşelerde açılır üstümüzde, leylaklarda güler. bugünlerden geriye, bir yarına gidenler kalır, bir de yarınlar için direnenler…
Bugünlerden yarına gidenler kalır, bir de yarınlar için direnenler. Şehitlerimiz yarınlar kazanma azmimizdir!

HDP Avusturya seçim kordinasyonu olarak son dönemlerin en kitlesel yürüyüşlerinden bir tanesini gerçekleştirdik. 2000`ni geçgin bir kitlenin katıldığı eylemimizde, özellikle Almanca, katil TC devletini ve AKP`yi teşhir eden konuşmalar gerçekleşti, sloganlar atıldı. Konuşmalarımız ve kitlenin hep birlikte attığı sloganlar Viyana`nin merkez sokaklarından birisi olan Mariahilfer sokağında büyük bir ilgi gördü.
Museumsquartier meydanında şehitlerimizin resimleri, mumlar etrafında serilerek bir saygı duruşu gerçekleşti. HDP Avusturya seçim kordinasyonu adına konuşan arkadaşımız, TC devletinin niteliğine değindikten sonra, başta tüm dünya devrim ve demokrasi şehitleri olmak üzere, Türkiye ve Kürdistan devrim ve demokrasi şehitleri adına, Ankarada güneşe uğurladığımız barış ve özgürlük şehitleri adına kitleyi bir dakikalik saygı duruşuna çağırdı. Saygı duruşu sonrasi, 1 kasım seçimlerine katılımın önemine değinen temsilci, çalışmalarımızı ev ev, sokak sokak sürdürerek 1 kasıma kadar tüm güçümüzle seferberlik örneği göstermeliyiz dedikten sonra eylemimiz Devrim Şehitleri Ölümszdür! sloganlarıyla sonlandırıldı. Bizler, bileşen kurumlarımız başta olmak üzere, emeği geçen tüm arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Kahrolsun Fasizm! Yasasin Mücadelemiz!

HDP Avusturya Seçim Kordinasyonu