Anasayfa , Avrupa , Almanya’da Otobüs Şoförlerinden Uyarı Grevi

Almanya’da Otobüs Şoförlerinden Uyarı Grevi

HABER MERKEZİ |16.11.2021| Almanya’da kamu emekçileri sendikası Ver.di Stuttgart şubesinin çağrısıyla özel otobüs şoförleri eyalet çapında uyarı grevine çıktı. Bir gün sonra yapılacak TİS görüşmesi öncesi baskı oluşturma ve patronları uyarma amaçlı eyleme yüzlerce otobüs şoförü katıldı.

Waiblingen, Tubingen, Böblingen, Weinstadt, Backnang, Ludwigsburg, Plochingen’de şöforler sabah erken saatlerde iş bıraktı. Eyalet çapında gerçekleşen eyleme ise yaklaşık 800 kişi katıldı. Almanya’nın birçok yerinde otobüs seferleri de iptal edildi.

En zor çalışanlar kategorisinde yer alan şoförler daha iyi çalışma koşulları ve ücret artışı talep ediyor. Stuttgart sendika binasında toplanan emekçiler burada sendikanın hazırlamış olduğu çay ve kahvelerini yudumlayarak toplanmaya başladılar. Bir yanda dans edenler diğer yanda halay çekenler ile sendika binasında greve katılanların kayıtları bitince yürüyüş saat 10.30’da başlatıldı.

HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZŞehir merkezinde yapılan uzun bir yürüyüş sonrası eyalet maliye bakanlığı önündeki alanda miting düzenlendi.

Bu iş alanında göçmen emekçilerin ağırlıkta olması nedeniyle farklı dillerde söylenen şarkılar ve farklı dillerde ancak ortak bir gelecek için yapılan konuşmalarla eylem oldukça renkli geçti.

11. yapılan TİS görüşmesinde fazla mesai ve pazar günleri çalışma sorunu en çok üzerinde konuşulan konu. Patronlar işçilerin bu ve benzeri talepleri karşısında provokatif bir tutum içindeler.

Miting alanına kurulan sahnede konuşan ver.di Baden Württemberg Sözcüsü Hanna Binder, “Görüşmede işverenler geri adım atmazlarsa bizler daha büyük eylemler yapacağız ve farklı stratejiler izleyeceğiz. Şoförler çalışma koşullarının insani koşullarda olmasını istiyor” dedi.

Özel otobüs şoförleri uyarı grevi devam ederken belediye otobüsleri ise çalıştı. Bu da grevin en zayıf yanını oluşturuyor. Uyarı grevlerinin ne kadar devam edeceği TİS görüşmelerinin sonuçlanmasına bağlı.

(Kaynak: Evrensel)