Anasayfa , Avrupa , Almanya’da corona virüs nedeniyle yeni kısıtlamalar yürürlüğe girdi

Almanya’da corona virüs nedeniyle yeni kısıtlamalar yürürlüğe girdi

Haber Merkezi|02.11.20|Almanya’da koronavirüs salgınına karşı getirilen yeni kısıtlamalar gece yarısı yürürlüğe girdi. Ancak gastronomi alanındaki işletmelerin kapatılması ve kültürel etkinliklere izin verilmemesi eleştirilere yol açıyor.

Almanya’da artan yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının önüne geçilebilmesi için alınan 4 haftalık karantina önlemleri bugün itibarıyla uygulanmaya başlandı.

Koronavirüsün tekrar tırmanışa geçtiği Avrupa ülkelerinde yeni tedbirler art arda yeni yasakları da beraberinde getiriyor. Koronavirüsün yeni merkez üssü haline gelen Fransa’dan sonra Çekya, İngiltere, Avusturya’dan sonra Almanya da salgına alınan tedbirler bugünden itibaren yürürlüğe girecek

Son dönemlerde tırmanışla salgının merkezi haline gelen Avrupa ülkelerinde peş peşe yasaklar geliyor. Fransa, Çekya, İngiltere gibi Avrupa ülkeleri karantina uygulaması başlatırken, Almanya ikinci dalga koronavirüs tedbirlerini bugünden itibaren uygulamaya başlıyor.

Almanya’da Başbakan Angela Merkel tarafından 28 Ekim’de duyurulan yeni tedbirler bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Bugün başlayarak 4 hafta sürecek önlemler ile önce virüsün yayılmasının durdurulması ardından bulaşma sayısının düşürülerek kontrol altına alınması hedefleniyor.

EĞLENCE MEKANLARI BİR AY KAPALI KALACAK

Salgının yayılmasında en büyük etkenin temas olduğunu dikkate alan federal hükümetin yeni önlemlerine göre 4 hafta boyunca başta restoranlar olmak üzere gastronomi alanındaki işletmeler bugünden itibaren ay sonuna kadar kapalı kalacak. Eğlence ve diğer etkinlikler, bar, diskoların yanı sıra tiyatro, opera, konserler, fuarlar, sinemalar ve oyun salonları da Kasım sonuna kadar ülke genelinde kapalı olacak.

Kasım ayı sonuna kadar yürürlükte olacak kısıtlamalar arasında kamuya açık alanlarda da en fazla iki ayrı haneden kişiler yan yana bulunabilecek, ancak kişi sayısı 10 ile sınırlı olacak. Alman birinci futbol ligi Bundesliga dahil olmak üzere maçlar seyircisiz oynanacak. Amatör spor ve diğer alanlarda da önemli kısıtlamalara gidildi. Yüzme havuzları, sauna, fitneses salonları Kasım ayı boyunca kapalı kalacak. İş hayatında çalışanların temasının engellenmesi amacıyla iş verenlere mümkün olan her alanda personeli evden çalıştırma talebinde bulunuldu. Perakende ve toptancılık sektörü ise hijyen kurallarına uyulması ve yığılmaların engellenmesi kaydıyla açık kalacak, satış alanlarında 10 metrekare başına bir müşteri kuralına uyulacak. Çocuk yuvaları ve okullar ise açık kalacak.

YOĞUN BAKIMDAKİ HASTA SAYISI ÜÇ KATINA ULAŞTI

Almanya Sağlık Bakanı Jahn Spahn basına yaptığı açıklamada, koronavirüs salgınının kontrolden çıkmaması için ülke çapında katı kurallara geçiş yaptıklarını, bu aydan itibaren yürürlüğe giren bu kısıtlamaların koronavirüsün yayılmasını önemli ölçüde yavaşlatabileceğini açıkladı. Spahn, Almanya’da yoğun bakım altındaki koronavirüs hasta sayısının son iki ayda artarak üç katına çıktığını da vurguladı. Bakan Spahn, okulların ve anaokulların açık kalacağının belirtti.

Robert Koch Enstitüsü (RKI) tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde son 24 saatte 12 bin 97 yeni Covid-19 vakası tespit edildiği, toplam vaka sayısının 545 bin 27’e yükseldiği bildirildi. Korona virüs nedeniyle son 24 saatte 49 kişinin hayatını kaybettiği ülkede toplam ölü sayısı ise 10 bin 530’a ulaştı. Salgının başlangıcından bu yana virüsü yenerek sağlığına kavuşanların sayısı 355 bin 900 olarak açıklanırken, aktif vaka sayısının 189 bin 127 olduğu belirtildi.