Home , Avrupa , Ali Sarıcı Yoldaşları Tarafından Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ali Sarıcı Yoldaşları Tarafından Son Yolculuğuna Uğurlandı

LUDWİGSBURG | 14.04.2018| Ludwigsburg ATİF derneğinin kurucu üyelerinden olan Ali Sarıcı dün gerçekleştirilen Cenaze Töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Stuttgart Tohum Kültür Derneği ve Ludwigsburg Demokratik Kültür Merkezi tarafından organize edilen törende 200’e yakın dostu ve yoldaşı bulundu. 10 Ağustos 1938 doğumlu olan Ali Sarıcı Malatya Hekimhan Kınık’ta nalbantlık yapardı. 1972’de Almanya’ya gelirken birkaç sene içerisinde Partizan ile tanıştı. Çocuklarını demokratik dernekler ve Partizan çevresi ile tanıştırırken ayrıca Ludwigsburg’ta ATİF’e bağlı Türkiyeli İşçiler Derneğinin kurucu üyelerindendir. Derneğin güçlenmesinde önemli katkıları ile her türlü saldırı ve umutsuzluğa karşı mücadele bayrağını hiç elinden düşürmedi. Yaklaşık 4 senedir süren hastalığına rağmen Münih’te 2016 Haziranın’dan beri süren Münih Komünistler Davasına giderek devrimci mücadelenin meşruluğunu savundu.

Stuttgart Tohum Kültür Derneği ve Ludwigsburg Demokratik Kültür Merkezi tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Uzun bir dönem yakalandığı hastalık nedeni ile tedavi gören Ali Sarıcı yoldaşımızı 12 Nisan 2018 Perşembe günü kayıp ettik. Ali Sarıcı yoldaşımız 10 ağustos 1938 Malatya Hekimhan Kınık doğumlu.

O, Her Türkiye’li işçi gibi, yoksulluk nedeni ile 1972 yılında Almanya’ya göçmen işçi olarak gelir ve emekli olana kadar fabrikada çalışır. 1975-76 yıllarında Stuttgart İşçi Derneği ile tanışır ve üyesi olur. Aynı yıllarda ATİF üyesi Ludwigsburg derneği kurucu üyesi olarak yer alır. Kaypakkaya geleneği ile tanışarak, yapılan etkinlik ve eylemlerde yer alır. Çocuklarının devrimci olmasında onun özel emeği ve çabası olduğunu söylemek hiçte abartı olmayacaktır. Çünkü; Çocuklarını kurumlarımızla ve Kaypakkaya geleneği ile tanıştırarak örgütlenmelerini teşvik etmiştir.

90’lı yıllar da birçoklarının geri adım attığı dönemlerde dahi kurumumuzun kiralarını ödeyerek tekrardan açılmasında emeği ve katkısı gözardı edilemez ve unutulamaz. Onun gönlü ve yüreği her zaman Kaypakkaya geleneğinden yana olmuştur. Dört yıl hastalığı sürecine rağmen Münih’de üç yıldır süren ATİK’li tutsakları unutmadı ve mahkemeye katılarak dayanışmasını gösterdi. Sahipleneceğiz! Aramızda bedenen ayrılan kurumlarımıza katkısı ve emeği olan herkesi ve Ali Sarıcı yoldaşımızı sahipleneceğiz. Sahiplenerek emeklerini ve katkılarını unutmayacağız! Son yolculuklarında onları ve ailesini yalnız bırakmadık, bırakmayacağız.

Stuttgart Tohum Kültür Derneği

Ludwigsburg Demokratik Kültür Merkezi“