Anasayfa , Haberler , AKD: Sakine, Fidan, Leyla Kadın Özgürlük Mücadelemizde Yaşıyor

AKD: Sakine, Fidan, Leyla Kadın Özgürlük Mücadelemizde Yaşıyor

Bildiri | 05.01.2021 | Kadın hakları mücadelesinde göçmen devrimci-demokrat kurumlar arasında köklü bilgi ve birikime sahip olan Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu’nun, kadın örgütlülüğü olan Yeni Kadın’ın da bileşeni olduğu Avrupa Kadın Dayanışması, Fransa’da MİT tarafından gerçekleştirilen suikast sonucunda katledilen üç devrimci kadına dair bir bildiri yayınladı. Haber Merkezimiz’e ulaşan bildiriyi olduğu gibi paylaşıyoruz.

Sakine, Fidan, Leyla Kadın Özgürlük Mücadelemizde Yaşıyor

Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez, Kürt özgürlük mücadelesinin kararlı neferlerinden, davası ve idealleri uğruna bedel ödeyen, baş eğmez üç devrimci kadındır.

Faşist Türk Devleti, Kuzey ve Güney Kürdistan’da, Rojava’da Kürt halkına yönelik imha ve inkâr politikalarını sürdürürken, onun seçimle gelen temsilcilerine, muhaliflere yönelik saldırılarına her gün bir yenisini ekliyor. Kayyımlar atıyor, gözaltına alıyor, tutsak ediyor, katlediyor.

Faşist AKP iktidarı ve ortağı MHP; Avrupa’da besleyip büyüttükleri MİT ajanları ile Kürt halkının temsilcilerine, öncülerine ve muhaliflere yönelik suikastler düzenliyor, katliamlar gerçekleştiriyor. 9 Ocak 2013’te Paris’te gerçekleştirilen Sakine Cansız suikastı de bu katliamlardan biridir. Emperyalist Fransa devleti ise, suçluları açığa çıkartmayarak suikastın ortağı ve sorumlusu olmuştur.

Erdoğan Yargılansın;

Avrupa Kadın Dayanışması olarak; “Erdoğan Yargılansın, 100 Neden, 100 bin imza kampanyası” ekseninde, Sakine Cansız suikastının baş sorumlusu olan faşist Erdoğan’ın derhal yargılanmasını talep ediyor, tüm kadınları diktatör Erdoğan’ın yargılanması için mücadeleye çağırıyoruz.

Ölümsüzlerimizin Mirasından, Direngenliğinden Öğrenmeye Devam Ediyoruz.

Kürt halkının mücadelesinde PKK kurucularından ve kadın önderleşmesinin önemli temsilcilerinden olan Sakine Cansız’ı, Kürt halkının haklı davasını Avrupa’nın her yerinde enternasyonal mücadele bileşenlerine anlatan Fidan Doğan’ı, gençliğe serhildanlaşmanın özgürleşmek olduğunu anlatan Leyla Şaylemez’i asla unutmadık, unutturmayacağız.

Türkiye ve Kürdistan’ın her yerinde direnen, faşizme boyun eğmeyen devrimciler, sosyalistler, yurtseverler, işçi sınıfı ve emekçiler, biz kadınlar, ölümsüzlerimizin mirasından/direngenliğinden öğrenmeye devam ediyoruz.

Sakine, Fidan ve Leyla’yı ölümsüzleştikleri 9 Ocak 2013’ten bugüne kadar olduğu gibi; 2021 yılında da yine Paris sokaklarında onların adlarını haykırarak, faşizmden ve sorumlulardan hesap soracağız.

Tüm işçi, emekçi kadınlar;

Sizleri, 6 Ocak Çarşamba günü saat 11:00 de, Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi önünde (Sakine, Fidan ve Leyla’nın katledildiği büro önünde) gerçekleştirilecek anmaya ve 9 Ocak Cumartesi günü ise; saat 11:00 de Gare du Nord önünden, Republique meydanına doğru yapılacak yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz.

  • Sakine, Fidan, Leyla Kavgamızda Yaşıyor!

  • Jin Jiyan Azadi!